Szoros mérkőzés Budaőrsön

2014. október 31. péntek

Az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának 7. fordulójára került sor pénteken, ahol 3:1-es vereséget szenvedett a Palota RSC csapata a Budaőrsi DSE együttesével szemben.

Az első játékrészt motiváltabban kezdte a Palota és a továbbiakban is összeszedett, pontos játékkal igyekezett megnehezíteni a házigazdák dolgát. Az első és a második szünetnél is magabiztosan tartották két pontos előnyüket. A végjátékban is szinte minden összejött nekik, és hiába kért kétszer is időt a hazaiak edzőja (17:21), nem tudta megszakítani a Palota lendületét. A budaőrsiek még felzárkóztak ugyan, de a szettet így is a palotaiak nyerték (22:25).

A hazai gárdának a másodikban szettben sem sikerült felülkerekednie a vendégcsapaton, így a palotaiak újra magukhoz ragadták a vezetést és egészen a végjátékig megtartották előnyüket (17:20). A budaőrsi edző ekkor időt kért, hogy felrázza csapatát, ami úgy látszott sikerült is, mert együttese hamar felzárkózott és ki is egyenlített (22:22). Ezt követően nem találta egymás ellenszerét a két csapat, mert pontról-pontra haladtak tovább, mígnem egy budaőrsi ejtéssel szerzett pont után a Palota egy rossz nyitásfogadása véget vetett a tusának és így a hazaiak nyerték a szettet (29:27).

A harmadik szettben megtorpanni látszott a Palota játéka így a hazaiak vették kezükbe az irányítást (8:5). A második technikai szünetet követően még fel tudott zárkózni a vendégcsapat (17:16), de a Budaőrs újra elhúzott. Kastner Veronika ekkor időt kért, mely meg is hozta a várt eredményt. A fővárosi csapat kiegyenlített (23:23), de a végjátékban újra a hazaiak voltak koncentráltabbak, így ők nyerték ezt a játékrészt (25:23).

A naegyedik játkrészben is a hazaiak kezdtek jobban, és szinte megismételve az előző szettet, végig magabiztosan irányították a játékot (19:10). Ezt követően a Palota pörgette fel kissé a játékát és átvette az irányítást a hazaiaktól. Ekkor sikerült a felzárkózni és kiegyenlíteni (23:23), reményt adva ezzel az esetleges szettgyőzelemre. A remény amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is szállt, miután a hazaiak beütötték a hiányzó két pontot érő labdát és ezzel megnyerték az utolsó játékrészt (25:23) és ezzel a mérkőzést is.

Budaőrsi DSE - Palota RSC 3:1 (22-25, 29-27, 25-23, 25-23)