Magyar Kupa 1. forduló

2014. október 29. szerda

Az NB I-es női röplabda csapatunk a szerdán megrendezésre került Röplabda Magyar Kupa bajnokság 1. fordulójában 0:3-as vereséget szenvedett az UTE együttesével szemben.

Már az első szettben látszódott, hogy nem egy súlycsoportban vannak a két csapat. Az újpestiek nagyon motiváltak voltak, szinte minden összejött nekik a játék folyamán. Ennek köszönhetően folyamatosan léptek el a palotaiaktól. 6:16-os újpesti vezetésnél időt kért Kastner Veronika edző, de ez sem segített, mert a vendégek még jobban elléptek. Így a szettet az újpestiek nyerték (9:25).

A hazai gárdának a másodikban játékrészben sem sikerült felvennie a harcot a vendégcsapattal, így az újpestiek újra magukhoz ragadták a vezetést és hamar elhúztak ellenfelünktől. A palotaiak nem nagyon találták az ellenszerét a lila-fehér csapat játékának, mely azt eredményezte, hogy újra az újpestiek nyerték a szettet (15:25).

A harmadik játékrészt újra a vendégek kezdték jobban és tetemes előnyre tettek szert. Ezt követően az újpesti edző a kulcsembereket pihenni küldte és a cserék léptek a pályára. Ekkor sikerült a hazai csapatnak felzárkóznia és még a szépítés reménye felcsillant számukra, de 23:24-mél az újpestiek beütötték az utolsó pontot érő labdát és ezzel megnyerték az utolsó játékrészt (23:25) és a mérkőzést is.

A visszavágó mérkőzésre november 19-én kerül sor a Tungsram csarnokban.

Palota RSC - UTE 0:3 (9-25, 15-25, 23-25)