Az önbizalom hiányzott az UTE ellen

2014. október 12. vasárnap

Az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának 4. fordulójában 1:3-as vereséget szenvedett a Palota RSC csapata az UTE együttesével szemben.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, így az első technikainál 8:3-ra is vezettek. Ezt követően azonban 10:10-nél beérték őket a lilák, majd Lakatos Enikő vezérletével állva is hagyták a hazaiakat, mert a vége 25:16 lett az újpestieknek. A vendégek lendülete megmaradt egészen a második játszma közepéig, akkor azonban tetemes előnyükből jócskán alábbadtak, s a Palota felzárkózott 17:15-re. Ezzel azonban el is lőtték puskaporukat, mert végül 25:20-ra ezt a játszmát is elvesztették. A harmaik játékrészben azonban nagyot küzdve remekül tartották magukat a hazaiak: 10:10, 15:15, majd 20:20 is volt az eredmény, amikor két ponttal sikerült átvenniük a vezetést. Az újpestiek ezt még behozták, ám ezután újabb két palotai pont következett, s a két játszmalabdából egy hosszú nyitás után a másodikat értékesítették is. Volt némi tanácstalanság a vendégoldalon a negyedik játszma elején is, de aztán fokozatosan elhúztak Andrea Milodanovics tanítványai, és végül 25:18-ra nyerték a játszmát, s ezzel a meccset is.

Palota RSC - UTE 1:3 (16-25, 20-25, 25-23, 18-25)

Kastner Veronika: Önbizalom nélkül játszottunk és továbbra is gyenge a nyitásfogadásunk. Amikor koncentrálni tudtak a lányok, akkor meg is tudtuk szorítani az ellenfelet, de amikor nem voltak ott fejben, akkor pontatlanná vált a játékunk és ez megbosszulta magát. Pedig ez fejben dől el.

Andrea Milodanovics: Először is gratulálok a palotaiaknak, mert mezőnyben nagyon jól játszottak, amivel sokáig nem tudtunk mit kezdeni. Mi csak szenvedünk, s egy komoly helyezésre pályázó csapat ilyet nem engedhet meg magának. De ebből a meccsből is okultak a lányok és én is tanultam belőle.