Vendég győzelem Palotán

2014. október 04. szombat

Az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának 2. fordulójában 0:3-as vereséget szenvedett a Palota RSC csapata az Aluprof-TF-Budapest együttesével szemben.

A vendégek első meccsüket vívták a bajnokságban, s igencsak fura összetételben érkeztek, hiszen mindössze nyolc mezőnyjátékosuk volt. Látszott is rajtuk, hogy ez nem egy összeszokott csapat, mert bár az első játszma elején ők, a második technikai szünetben viszont a hazaiak vezettek. A végjáték azonban mégis a TF-nek sikerült jobban, így nyerték az első játszmát. A másodikban végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, s 21:21 után a palotaiak léptek meg kettővel. Gubik János azonban ekkor időt kért, és ez használt, mert a vendégek sorozatban négy pontot szerezve ezt a szettet is nyerték. Ezek után kissé már összezuhant a hazai csapat, s a harmadik játszma már simán a vendégeké lett.

Kastner Veronika: Teljesen felborult a védekezésünk, a lányok nem voltak fejben a pályán, nem tudták végrehajtani azt, amit kértem tőlük. Pedig ezt a tartalékos TF most verhető lett volna, de amatőr röplabdával még pontot sem lehet szerezni.

Gubik János: Ezen a meccsen a túlélés volt a célunk, hiszen négy játékosunk is hiányzik sérülés, illetve betegség miatt. Egy centerünk volt, a liberónk most ütőt játszott, a 15 éves feladónknak pedig ez volt az első bajnoki meccse. Ezek tükrében bravúros győzelmet arattunk.