Sikeres volt a III. Szalayné Sebők Éva emléktorna

2014. szeptember 13. szombat

Már jubileumnak tekinthető, hiszen már 3. éve rendezzük meg a klubunk alapítójáról elnevezett emléktornát.

A résztvevő csapatok:
- 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem (a tavalyi győztes)
- Budaörsi DSE
- ALBRECHT MVSC MVSI
- Palota RSC

Meghívott díszvendégek: Bittvai Nándor XV.ker alpolgármester, Kotsics Attiláné a női válogatott vezetőedzője Éva válogatottsága alatt, Torma Ágnes 420 szoros magyar válogatott (Éva csapattársa), Borovitz Tamás az MRSZ főtitkára 1970-74.

Korán kezdődött a szeptember 13-a a négy röpis csapat számára. A két budapesti egyesület már 10 órakor összemérte az erejét, a Sződliget utcai csarnokban. A "palotások" repülőrajtot vettek és az első szett elején már 10 ponttal elhúztak a budaörsi csapattól. (12-2) Ratimorszki Károly vezetőedző időkéréssel igyekezett felrázni a csapatát, ami olyan jól sikerült, hogy lassan felzárkóztak és 22-nél utolérték a hazai gárdát, majd megnyerték az első szettet. Kastner Veronika a Palota RSC edzője igyekezett cserékkel emelni a teljesítményen a következő játékban. Ez a taktika be is vált az otthoni csapat behúzta a második szettet. A csapatok fej-fej mellett nyerték a játékokat, szoros küzdelemben, így a végén döntő, ötödik szettre került sor, ami hallatlan izgalmak mellett a Palota RSC sikerét hozta.

Megérkezett a kaposvári és a miskolci egyesület is, akik elkezdték a bemelegítést a következő mérkőzésre.

Miközben a csapatok melegítettek a szervezők figyelmességét dicsérendő a tanári szobában büfét alakítottak ki, ahol szendvicsekkel, pogácsákkal, frissítő italokkal és kávéval vendégelték meg szerető közönségüket, a játékvezetőket, az edzőket, a rendezvény lebonyolításában segítő embereket.

A következő mérkőzés sem maradt el a várakozástól. Remek csatát láthattunk. A Miskolciak szinte minden szettben vezettek, de a Kaposváriak rosszabb kezdés után Oláh János vezetőedző tanácsait megfogadva rendre kiegyenlítettek majd egy kivételével megnyerték a játékokat majd a mérkőzést is. 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem - Albrecht MVSC MVSI 3-1.

"Futószalagon" jöttek a további meccsek: a harmadik helyért a két első mérkőzésüket elvesztett csapat rugaszkodott neki. Ezen a mérkőzésen megmutatkozott a Miskolciak nagyobb NB-I és rutinja, amit a magasságbeli fölényük is tetézett. Toma Sándor vezetőedző felrázta a lányait és végig vezetve a már kissé fáradt játékot produkáló, megfogyatkozott NB-I-es újoncot simán legyőzve megszerezte a torna 3. helyét.

A nap fénypontjaként a tavalyi győztes 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem és a hazai gárda összecsapása következett. Mindkét edző alaposan megkeverte a "kártyáit". A mérkőzés alatt pályára küldték az összes bevethető játékosukat, pihentetve ezzel a kezdőket, lehetőséget adva a cseréknek is. Kiélezett csatában, nagy küzdelemben a Palota RSC vívta ki a győzelmet négy szettben, így otthon tartotta a kupát. A játék kiegyensúlyozottságáról elég elmondani, hogy rendkívüli izgalmak közepette a végén 25-23-ra nyert a hazai környezetben játszó csapat.

Ezután gyors eredményhirdetés következett, ahol a meghívott vendégek és a szervezők átadták a csapatoknak a trófeákat oklevelek, érmek és kupák formájában. Az átadás előtt azonban minden díszvendég mondott néhány gondolatot, emléket, ami Évával kapcsolatos, de egyben előremutató jó tanács a mai fiatal röplabdás nemzedéknek. A szervezők megköszönték a részvételt a csapatoknak, a lelkes hazai szurkológárdának, és mindenkinek, aki segített létrehozni ezt a szép napot -bírók, jegyzőkönyvvezető, labdaszedő, a média munkatársai. Külön köszönet jár a XV. ker. Önkormányzatnak "aki" felvállalja a kerületben a röplabda anyagi finanszírozását és segíti a csapat munkáját.

Az eredményhirdetés után a meghívottak átvonultak a közelben lévő Víg Kalmár vendéglőbe ahol finom vacsorával várták a társaságot. Itt családias hangulat mellett lehetőség volt a napi események megbeszélésére, egy kis szakmai eszmecserére.

A bajnokság kezdete előtt két héttel ez a torna remekül szolgálta a felkészülést minden csapat számára. Közel azonosak voltak az erőviszonyok, így szoros kiegyenlített mérkőzéseken minden játékost, játékvariációt volt lehetőség kipróbálni. Az hogy ez nagy szeretettel, odafigyeléssel párosult a szervezők részéről, még külön eredményesnek mondható a XV. ker Kupájáért III. Szalayné Sebők Éva emléktorna. Várjuk a sikeres bajnoki rajtot. HAJRÁ PALOTA!