Edzőmérkőzés a kínaiakkal

2014. szeptember 03. szerda

A Palota RSC 2014. szeptember 09-én 18.30-tól barátságos mérkőzést játszik a kínai Hong Tian Ma Röplabda Klub csapatával. Szeretettel várunk minden kedves szurkolót és szimpatizánst!

A kínai csapat bemutatása:
A Hong Tian Ma Röplabda Klub 2006 nyarán alakult meg. A klub színeiben elsőként Tianjini lelkes amatőrök kezdték meg szereplésüket. 2008 januárjától a sportklub együttműködést írt alá a Tianjan város több általános és középiskolájával, mely intézmények gyermek és mini korosztályú együttesei is csatlakoztak a sportklubhoz. Ezzel kialakult egy egységes rendszer, amelyet az alapítók elgondoltak és ami a sportág jövőbeni sikerének a záloga lehet.

A 2009. évben a sportklub amely a helyi utánpótlás-nevelés összefogásának eredményeként alakult meg, együttműködési szerződést kötött a Tianjini Nan Kai egyetemmel amely lehetővé tette a férfi és a női szakág kialakítását. Az egyetem segítségével a sportklubon belüli munka még szervezettebbé, még eredményesebbé vált, kialakult egy egységes képzés a legkisebb korosztálytól egészen az egyetemistákig, elismert helyi szakemberek irányításával. Jelenleg 8 korosztályos csapatban összesen 120 kínai fiatal sportol és versenyez rendszeresen az egyesület színeiben.

A sportklub csapatai a legkisebb korosztálytól kezdve az egyetemistákig részt vesznek a városi bajnokságokon, és egyéb szervezett versenyeken. A gyermek és ifjúsági versenyzők rendszeresen az élmezőnyben végeznek, míg a felnőttek az erős egyetemi bajnokság első harmadában helyezkednek el. Reméljük, hogy ezzel a külföldi szerepléssel egy új fejezet kezdődik ennek a fiatal sportklubnak az életében.

Lehetősége lesz a két csapatnak tanulni egymástól és lerakni az alapjait egy hosszabb távú sport együttműködésnek a két ország röplabda csapatai között.


Jó hangulatú edzőmérkőzés

2014. szeptember 10. szerda

Szeptember 9-én Palota Rsc és a kínai egyetemi bajnokságban játszó Hong Tina Ma csapata jó hangulatú edźómérkőzést játszott.

A játszmák eredményei Palota Rsc - Hong Tian Ma 22-25, 25-23, 25-20, és a végén egy rövidített játékban, 15-13. Ezután a csapatok átmenetek a Víg Kalmár vendéglőbe ahol a XV.ker. Önkormányzat anyagi segítségével remek magyaros vacsorával vendégeltük meg a világ másik feléről érkezett vendégeket.

Az esemény elérte célját: jó felkészülésül szolgált a hétvégi Szalayné Emléktornára és a hazai NB I-es bajnokságra. Reméljük e kapcsolat nem szakad meg és találkozhat még a két együttes a jövőben.Képgaléria..