Motiváltabbak voltak a zöld-fehérek

2013. november 23. szombat

Az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának 12. fordulójára Miskolcon került sor, ahol az Albrecht MVSC MVSI fogadta a fővárosi Palota RSC csapatát. A találkozó 3:0-ás hazai győzelemmel zárult.

Rövid menetek jellemezték a nyitó szett elejét, ami némi Palota előnnyel járt (3-5). Utána kicsit "hosszabbítottak" a csapatok, az első nagyobb ovációt Kiss E. kapta, a hálónál történt jó megmozdulásáért. Amikor Soós kedvetlenül a hálóba vágta a labdát, már a zöld-fehérek álltak jobban (8-5), ami jelezte, hogy Szajkóék lassan, de ritmusba kerültek. Technikai hibának is köszönhetően zárkózott a vendéggárda, innentől kezdve döntetlen környékén mocorogtak a hölgyek. A támadások egy része kevésbé volt előkészített, de ha sikerült a megfelelő ütemben bejátszani a labdát, akkor annak pont lett a vége - többször az MVSC-nél (16-13). Egy nagy mentésért volt hálás a közönség, más kérdés, hogy végül Petrás csinált belőle egységet csapatának. Szabó B. ász nyitása meglepte a másik térfélen lévőket, apró lépésekkel haladt előre a Vasút (20-18). 22-19-nél a látogatók trénere kért időt, hiszen elúszni látszódott a játszma, ám egy szép vendégblokk után a hazai mester is szünetet látott jónak (23-21). Egy ejtés és Szabó B. blokkról kivágódó labdája azonban eldöntötte a kérdést.

A folytatásban, a második játékban 4-4-re álltak a küzdők, volt, amikor szép akciókat, meglátásokat mutattak a csapatok, de volt, hogy gondolkodás nélkül "csak" átütötték a másikhoz a labdát (8-7). Radomszki még majdnem a csarnokból is kifutott, hogy visszategyen egy labdát, ami jelezte, hogy nagyon szeretné megnyerni ezt a mérkőzést az MVSC. Hálóba, aztán egy hosszú ütés., ez nem tetszett Toma Sándornak, aki nem mulasztotta el az alkalmat, hogy meglátásait azonnal közölje Csarkóékkal (12-14). Egy szó, mint száz, lelkesedett a Palota is, így nagyjából úgy nézett ki a képlet, hogy: aki kevesebbet hibázott, az haladt. Kiss E. mutatta meg "országnak-világnak", hogy hatásosan képes szerválni, a Palota csak nagy nehézségek árán tudott ezekből visszatámadni, már ha tudott (20-16). A hazaiak "négyese" megadta tehát az alapot, és 23-16-nál már csak a miskolciak ronthatták el. Nem tették.

A harmadik szettnek nagy lélektani előnnyel futottak neki Kovács E.-ék, viszont a PRSC igyekezett megragadni az utolsó esélyt (2-4). A házigazdák ütője - aki az első közös meccset kihagyta - vállalkozott, amikor a helyzet megkívánta, bátran támaszkodhattak rá a többiek. De Szajkóra is, aki centerben oda üthette a labdát, ahová akarta, mert "ellen" sánc sehol nem volt. Sokat mosolyogtak a pályán Szabó B.-ék, tehették, mert az ő kezükben volt az irányítás (11-7). Csarkóék a szervák során megtalálták a látogatók gyenge pontjait, miközben mindenki hozzátette a magáét a játékhoz (14-9). A "palotásokban" nem bugyogott valami nagy győzniakarás, kedv is kevés, ám amikor a hazai mester a kezdősor kétharmadát lehozta, feljöttek Soósék 22-18-ra, illetve 23-20-ra. De még mielőtt bárki is izgulni kezdett volna a helyszínen, a zöld-fehérek lezárták a csatát.

Albrecht-MVSC-MVSI - Palota RSC 3-0 (21, 19, 20)
Miskolc, 80 nézo. Játékvezetok: Csizmarik, Bodrogi.

Albrecht-MVSC-MVSI: Sivák, Szabó B., Kiss E., Szajkó, Kovács E., Csarkó. Csere: Jobbágy (liberó), Nagy Zs. (liberó), Radomszki, Szilvási, Bertók, Kocsis.
Edzo: Toma Sándor

Palota RSC: Szucs A., Petrás D., Nyuka N., Soós I., Balajcza B., Papp D.. Csere: Dénesi B. (liberó), Nagy K., Oláh E..
Edzo: Fodorné Kastner Veronika

EDZŐI VÉLEMÉNYEK:

Toma Sándor: - Nagyon örülök a megszerzett három pontnak, de nem csupán én, hanem a csapat is. Néha állójáték zajlott a pályán, de most nem ez a lényeg, hanem az, hogy nyertünk.

Fodorné Kastner Veronika: - Langyos volt ez a mérkőzés. Én kívülről úgy éreztem, hogy verhető számunkra az MVSC, sajnos ezt a játékosaim nem érezték. Húszig úgy nagyjából elmentünk, de aztán valami történt, nem volt meg a megfelelő motiváció.

Forrás: www.mvsc.eu