Nem tudta legyozni a Palotát a VSA

2013. november 01. péntek

Az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának 8. fordulóját 1:3-as győzelemmel zárhatta a Palota RSC csapata a Vasi Sport Akadémia együttesével szemben. Rengeteg hiba pecsételte meg a VSA sorsát a Palota ellen.

A még nyeretlen újonc szombathelyiek az egyik közvetlen riválisukat, a két győzelemmel és öt vereséggel álló Palota RSC együttesét fogadták. A hazaiak határozatlanságuk miatt nem tudtak nekiesni a Palotának, csak 4-4 után kezdték rendezni soraikat. Rossz nyitásokkal és buta hibákkal 7-4 és 16-12 után is magukra húzták ellenfelüket (19-20). 21-23-nál még nem látszott elveszve a remény a hazaiak számára, de a kiélezett végjátékban a fővárosi csapat határozottabb támadásai meghozták a szettgyőzelmet a Palota számára (26-28).

A vendégek pillanatnyi mélypontját kihasználva, szinte szőnyegbombázást hajtott végre a második játékrész elején a VSA (12-4), de a hazaiak sok-sok mezőnybeli hibáját kihasználva a palotai lányok gyorsan felzárkóztak. Azonban hiába az igyekezet ezúttal a hazaiak felé billent a mérleg nyelve és megnyerték a játékrészt (26-24).

A harmadik szett eleje újra a hazaiaké volt (7-3), de a játékrész további részében fokozatosan elbizonytalanodtak. Magabiztos játékának köszönhetően átvette az irányítást a Palota és szinte állva hagyva a hazai gárdát, újabb szettgyőzelmet zsebelhetett be (13-25).

Úgy tűnt, a negyedik játszmában fordul a kocka, az első technikai időnél magabiztosan vezetettek a hazaiak (8-4), a folytatásban azonban ismét a vendégek jutottak irányító szerephez. A szombathelyiek játékát rossz nyitásfogadások, hiányos sáncok, rosszul előkészített támadások jellemezték. Bár 19-23-ról megint sikerült egyenlíteniük, de a hálónál és a mezőnyben is magabiztosabban teljesítő fővárosi csapat már nem engedte ki a kezéből a győzelmet (23-25).


Vasi Sport Akadémia - Palota RSC 1-3 (-26, 24, -13, -25)
Szombathely, 100 nézo. Játékvezetok: Éri, Tillmann.

Vasi Sport Akadámia: Varga, Takács, Bodovics, Simon, Kiss, Mohl-Benesóczky. Csere: Sipos V. (liberó), Gőczi, Mikos, Bokor.
Edző: Mucsi Péter

Palota RSC: Szűcs A., Petrás D., Nyuka N., Soós I., Balajcza B., Papp D.. Csere: Dénesi B. (liberó), Kovács E., Oláh E..
Edző: Fodorné Kastner Veronika