Váratlan győzelem Palotán

2013. szeptember 14. szombat

A második forduló mérkőzéseit rendezték meg pénteken este a női röplabdázás első osztályában. A fővárosi csapat ezúttal a miskolci vasutas lányokat fogadta otthonába.

Az esélyek egyértelműen a miskolciak sikerét vetítették előre, ugyanis a két alakulat között jelentős a tudásbeli különbség. Ráadásul a vasutasok az első fordulóban, hazai környezetben, kétjátszmás hátrányból tudtak fordítani a Veszprém ellen, ugyanakkor a Palota sima, 3:0 arányú vereséget szenvedett az Újpest elleni összecsapáson.

Némi aggodalomra az ugyan okot adott a miskolciak számára, hogy ezúttal kénytelenek voltak nélkülözni legjobb játékosukat Kovács Edinát, aki betegség miatt kényszerült tovol maradni. Ez valamelyest árnyalta a képet, de a csapat hívei mégis bíztak az eredményes szereplésben.

Gyorsan kiderült, hogy Kovács nélkül rengeteget veszít hatékonyságából az MVSC. A kezdés után egyik csapat sem tudott jelentős vezetést kicsikarni, szinte felváltva estek a pontok. A két gárda fej-fej mellett haladt, így érkeztek el a hajráig. Ekkor a vasutasok elkövettek néhány olyan hibát, amelyet ebben a szituációban nem szabad, és a sorozatban elért három pont a palotaiaknak meghozta az első játszmát.

A második játszmában továbbra sem vált hatékonnyá a miskolciak teljesítménye. Előkészítették ugyan a támadásokat, de azokat képtelenek voltak befejezni, a puha ütések hárítása nem okozott gondot a hazaiaknak. A zöld-fehérek ráadásul el is bizonytalanodtak, és elillant belőlük a hit. Erre éreztek rá a hazaiak, akik egyre jobban belelovalták magukat a játékba, jól teljesítettek a mezőnyben, és nem ismertek elveszett labdát sem.

A harmadik játszmára teljesen szétesett az MVSC játéka. A fővárosiak hatpontos előnyhöz jutottak (16;10), és ekkor már sejteni lehetett, hogy ezen a pénteki estén nem terem babér a vendégek számára. Ez be is következett, a miskolciak csekélyke ellenállást tanúsítottak és teljesen váratlan vereséget szenvedtek. Igaz, a játék képe alapján ez egyértelmű volt, ám azt aligha gondolta bárki is, hogy Kovács Edina hiánya ekkora veszteséget jelent a zöld-fehérek számára.


Palota RSC - Albrecht MVSC MVSI 3-0 (20, 21, 20)
Budapest, 50 néző. Játékvezetők: Mezőffy, Szabó P.

Palota RSC: Szűcs A., Papp D., Soós I., Nagy K., Petrás D., Nyuka N. Csere: Dénesi B. (liberó), Péter K., Oláh E.
Edző: Fodorné Kastner Veronika

Albrecht MVSC MVSI: Bertók, Szabó B., Csarkó, Oláh, Szajkó, Sitkey. Csere: Nagy Zs., Jobbágy (mindketten liberók), Kiss E., Sivák, Radomszki, Szilvási.
Edző: Toma Sándor

Kastner Veronika: - Egy Újpest elleni 3:0-s vereség után csak a csodában bíztunk és íme, egy cserével is meg jött a csoda!

Toma Sándor: - Edina hiányát nem tudtuk pótolni, rengeteget hibáztunk és ennek megittuk a levét.