Új edző a röplabdásoknál

2013. július 01. hétfő

Szeptembertől új edző irányítja a Palota Röplabda SC-t. Kastner Verát azonban nem kellett a csapatnak bemutatni, hisz Palotán már mindenki jól ismerte őt. A korábbi edző, Nyári Sándor ugyanis az előző szezon zárása előtt lemondott a posztjáról, így az alsóházi rájátszásban beugróként Kastner Vera irányította a csapatot.

A régi új edző elmondta, számára az is vonzó volt, hogy egykori csapattársa, Szalayné Sebők Éva munkáját folytathatja. A ?80-as években ugyanis nemcsak a Tungsramban, hanem a válogatottban is együtt játszott a Palota Röplabda SC alapítójával. Ha a neveket nézzük, akkor elmondhatjuk, hogy Kastner Vera méltó örököse a két évvel ezelőtt elhunyt Sebők Évának. A pályafutása alatt kizárólag egyetlen klubban, a Tungsramban röplabdázó Kastner Vera 7-7 alkalommal volt bajnok és kupagyőztes, kétszer az év, röplabdázó nőjének is megválasztották, a válogatottban pedig 124 alkalommal léphetett pályára.

Tagja volt a magyar röplabdasport nagy női generációjának, így többek között az 1983-es Európa-bajnoki bronzérmes női válogatottnak az egyik meghatározó embere volt. Edzőként korábban csak az UTE-nál dolgozott, de mint mondta, a Palota RSC-nél való munkát tartja eddigi edzői pályafutása csúcspontjának. A vezetőség elvárása az, hogy a csapattal az első 8 hely valamelyikén végezzünk. Ehhez meg kell erősíteni a jelenlegi együttest.

Fontos, hogy tizenkét stabil játékos álljon a rendelkezésünkre. Elsősorban a saját nevelésünkre fogunk alapozni, de biztos, hogy egy-két játékost igazolnunk kell mondta a szakember. A csapat augusztus 12-tol kezdi a felkészülést, az augusztus 20-i ünnepet követően azonban már teremben készülnek az új bajnokságra. A tervek szerint szeptemberben ismét megrendezik a Szalayné Sebők Éva Emléktornát, amely a bajnoki rajt előtt jó felkészülésnek bizonyulhat.

Forrás:Életképek