Hazai pályán újra nyert a Palota

2013. január 11. péntek

Kedvezően kezdődött az újév a Palota RSC számára, ugyanis hazai pályán 3:1-re verte a Veszprémi Egyetemi SC csapatát, vasárnap az NB I. női röplabda bajnokság 18. fordulójában. A tavaly ősszel idegenben szerzett győzelem után a palotai szurkolók joggal reménykedhettek egy újabb szép győzelemben.

A mérkőzés elején a Veszprém alaposan meglepte a kissé még álmosan kezdő palotai csapatot. A jobban mezőnyöző és Jezerniczki Tímea révén pontosabban támadó vendégek az első kötelező szünetre már hárompontos előnnyel érkezett (5:8). A pihenőt követően több hiba is csúszott a Palota játékába, amit a vendégek remekül használtak ki és tovább növelték előnyüket (7:14). Sokáig azonban nem kellett izgulnia a hazai közönségnek, mert ébredni látszott a hazai csapat, és lassan de biztosan megkezdte a felzárkózást (11:16). A második technikait követően Szikszai Viktória ász nyitásaival és Soós Ivett pontos támadásaival egyenlített a Palota (16:16). A folytatásban kiélezett küzdelem vette kezdetét, melyben a vezető pontot veszprémiek többször is megszerezték, de a fővárosiak mindannyiszor kiegyenlítettek. A végjátékban azonban két hazai hibát követően Jezerniczki Tímea zárja le az első szettet (27:29).

A második játékrészben repülőrajtot vett a Palota, parádés mezőnyjátékkal és szemfüles támadásokkal állva hagyta ellenfelét (8:0). Kovács Eszter és Papp Dóra könnyedén szerezték pontjaikat az enerváltan játszó veszprémiek ellen. A második kötelező pihenőre már több mint tíz pontos volt a különbség (16:5), ami a mérkőzés további részében már állandósulni látszott. A kiválóan mezőnyöző fővárosiak azonban tovább szárnyaltak és a szett végén Soós Ivett két ásznyitásával simán hozták ezt a játékrészt (25:10).

A harmadik szett is erős kezdést hozott a Palota szempontjából. Soós Ivett és Kovács Eszter pontos támadásaival és Chován Ágnes eredményes blokkmunkájával gyorsan magához ragadta az irányítást és így az első technikaira már négypontos előnnyel érkezett (8:4). A hazaiak előnye a szünet után is megmaradt, bár Környei Dóra többször is eredményes támadást indított a palotai védelem ellen, Kovács Eszter és Szikszai Viktória azonban egyiket sem hagyta válasz nélkül (16:11). A második szünet után Nyári mester egy irányító cserével frissítette együttesét. Az eddig is kiválóan játszó Szűcs Anita helyett az újonc Nagy Kittinek adott játéklehetőséget. A Palota remekül használta ki a vendégek mélypontját és fegyelmezett magabiztos játékkal végig kézben tartva az irányítást újabb győzelemmel fejezték be a szettet (25:16).

Lendületesen kezdte a negyedik felvonást a Palota, elbizonytalanítva ezzel az addig sem magabiztos veszprémi csapatot. A házigazdák Szikszai Viktória vezérletével egymás után szerezték pontjaikat és mire az első kötelező szünetre került sor, már 8:2 volt az állás. A szünet után Kovács Eszteré volt a főszerep, keresztlabdáival és bravúros ejtéseivel vette el a felzárkózás reményét a vendégektől (16:8). A veszprémiek tettek még egy utolsó kísérletet a felzárkózásra, de ahogy sikerült közelebb kerülni a fővárosiakhoz, mindig becsúszott egy ronda hiba, így megérdemelten nyerte az utolsó szettet is a Palota (25:19).

Palota RSC - Veszprémi Egyetemi SC 3-1 (-27, 10, 16, 19)
Rákospalota, 100 néző. Játékvezetők: Vigh Andrea, Donkó Zoltán.

Palota: Szűcs A. (5), Papp D. (9), Szikszai V. (23), Soós I. (14), Kovács E. (14), Chován Á. (9). Csere: Dénesi B. (libero), Keppel B. (2), Nagy K. (1), Nyuka N. (1), Oláh E..
Edző: Nyári Sándor

VESC: Kovács A. (7), Pekárik E. (3), Májusi D. (10), Jezerniczki T. (15), Pós A., Környei D. (6) Csere: Miovecz Zs. (liberó), Molnár B. (3), Varga N.,
Edző: Katona Péter