Nagy csatában véreztünk el!

2012. december 14. péntek

A Palota RSC hazai pályán szenvedett 0:3-as vereséget az Aluprof-TF Budapest csapatától az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában. A hazai csapatból most sem hiányzott a küzdeni akarás és a lelkesedés, így két szettben is meg tudta lepni Hollósy László együttesét.

Lendületes játékkal kezdődött az első szett mindkét csapat részéről, de a hazaiak centere, Szikszai Viktória gyors egymás utáni támadásaival, némi előnyhöz jutott a Palota (6:4). Ezt követően a vendégek csapatkapitánya, Tóth Gáborné kétszer is kiváló támadást indított a hátsó sorból, mellyel egyenlített a TF, majd Erdős Zsófi ejtésével és Fritz Ágnes szemfüles támadásával az első technikai szünetre már meg is fordult az állás (6:8). A folytatásban azonban már nem tudtak komolyabb előnyt kiharcolni a vendégek, így maradt a kétpontos különbség (11:13). Antal Anett két támadóhibájával viszont egyenlített a hazai gárda, majd Keppel Barbi vízfakasztó ütésével és Kovács Eszter keresztlabdájával megint a Palotánál az előny. Majd Tóth Gáborné szúrja kétszer is nem várt helyre a labdát, így kiegyenlít, Antal Anett pedig újra hátsó sorból szerzi meg a vezető pontot a TF számára (15:16). A második kötelező szünet után sem változott a játék menete. Hol az egyik, hol a másik csapat jutott vezető ponthoz, mígnem Szűcs Anita ravasz ejtésére Oláh Vivien két keresztlabdával válaszolt és Antal Anett is eredményesen támadta a hazai védelmet (18:20). Nyári Sándor kért időt, hogy megtörje a TF támadólendületét. A taktika nem vált be, mert Fritz Ágnes tovább növelte a vendégek előnyét. Újabb Nyári időkérés, de ez sem segített, mert Oláh Vivien újabb keresztlabdája már négypontos hátrányt jelentett a hazaiaknak (18:22). A palotai lányokat most sem hagyta cserben küzdőszellemük. Kovács Eszter keresztlabdával lepte meg az ellenfelet, Papp Dóra pedig blokkról volt eredményes. Szikszai Viktória centertámadását követően pedig már Hollósy László is időt kért (21:22). Visszatérve Szikszai Viktória állította meg Fritz Ágnes támadását így újra egál volt, de Oláh Vivien keresztütése kikerülte a hazai blokkot. A vendégek még rontottak egy nyitást, de végül Antal Anett és Lakatos Enikő befejezték az első szettet (23:25).

A második felvonásban sem hagyott alább a csapatok lendülete. Soós Ivett már az elején szétütötte a vendégek blokkját, Szücs Anita pedig egy hosszú nyitást követően egy ejtéssel javította hibáját (4:1). Erdős Zsófi kettős érintését követően Oláh Vivien duplázott, majd két buta hazai hiba és egyenlített a TF (5:5). Antal Anett hosszú nyitása után, Keppel Barbi képezett áthatolhatatlan akadályt a hálónál, Soós Ivett pedig ászt nyitott és már három ponttal vezetett a hazai csapat (8:5). A kötelező szünetről visszatérve Soós Ivett nyit újabb ászértékűt, de Antal Anett nem hagyja válasz nélkül, duplázott a négyes helyről és Erdős Zsófi is kétszer ejtett egymás után (10:10). Nyári Sándor időkérését követően pedig Oláh Vivien hátsósoros támadása volt megfoghatatlan. Nyári mester ekkor irányítót cserélt, Szűcs Anitát a TF-ből átigazolt Nagy Kitti váltotta. Antal Anett támadására Szikszai Viktória centerből válaszolt és Chován Ágnes is hatékonyan támadta a vendégek blokkját. Oláh Vivien viszont pontosan találta el a hosszú sarkot és Fritz Ágnes nyitása sem ütközött akadályba, így a második technikaira már a vendégek vezettek három ponttal (13:16). A folytatásban mindkét csapatnál a sáncmunkáé volt a főszerep, melyben a vendégeknél Fritz Ágnes és Lakatos Enikő, a hazaiaknál Kovács Eszter és Nagy Kitti jeleskedett. Kovács Eszter bravúros ejtése után Hollósy László kért időt, majd Antal Anett és Erdős Zsófi is hibázik (18:19). Tóth Gáborné előbb centerből indított támadást, majd blokkal állította meg a hazai támadást, ezért Nyári Sándor időt kért. A végjátékban Oláh Vivien támadása háríthatatlan és két hibát is vétett a rákospalotai együttes, így ez a szett is a vendégeké lett (21:25).

A harmadik szettben a TF támadósora felülkerekedett a hazai védelmen, így Antal Anett és Oláh Vivien egymást váltva szerezhette a vendégek pontjait. A hazaiak sok hibát vétve nagyon nehéz helyzetbe hozták magukat, a vendégek pedig éltek a lehetőséggel, és már ekkor megmutatták, hogy ők bizony győzni jöttek, és ezt a lehető leghamarabb szeretnék megtenni (1:8). Az első technikait követően Szikszai Viktória centertámadásai és Soós Ivett keresztlabdája után már csak két pont volt a Palota hátránya (7:9), de ez csak pillanatnyi fellángolás volt, mert a vendégek irányítója Lakatos Enikőt hozta játékba, aki megbontva a hazai védelmet, tovább növelte a budai csapat előnyét. A hazaiak védelme teljesen megbomlott és a támadásokból sem tudtak pontot szerezni. A második kötelező szünetre így már hét ponttal maradtak le a vendégektől (9:16). A folytatásban sem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz a palotai lányok, pedig Szücs Anita kiválóan osztogatta labdáit, és a támadók is megtettek mindent a sikerért, ez mégsem bizonyult elégnek. Szikszai Viktória hátsósorból indított támadásaival és Kovács Eszter keresztlabdájával még sikerült megbontani a budaiak blokkját, de a végjátékban egyre koncentráltabb vendégcsapat esély nem adva a felzárkózásra, megnyerte az utolsó menetet is (15:25).


Palota RSC - Aluprof-TF Budapest 0-3 (-23, -21, -15)
Rákospalota, 100 néző. Játékvezetők: Stefik Csaba, Szabó Zsolt.

Palota RSC: Kovács E. (5), Soós I. (6), Papp D. (1), Szücs A. (3), Szikszai V. (12), Keppel B. (5), Csere: Dénesi B.(liberó), Chován Á. (1), Nagy K. (1), Nyuka N., Oláh E..
Edző: Nyári Sándor

Aluprof-TF Budapest: Erdős Zs. (6), Antal A. (16), Lakatos E. (4), Fritz Á. (8), Tóthné (8), Oláh V. (11), Csere: Kötél D. (liberó), Lutter E. (2), Hornok N. (2), Gyimes Zs. (1).
Edző: Hollósy László