Lelkesebb volt a Palota

2012. december 09. vasárnap

Az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának 15. fordulóját 3:1-es győzelemmel zárta a Palota RSC csapata az Albrecht-MVSC MSI együttesével szemben. A palotai lányok ezzel visszavágtak a két hónappal ezelőtt hazai pályán elszenvedett 0:3-as vereségért. A lányok lelkesedése és elszántsága most felülmúlta a borsodi csapat játékát.

Az első játékrész a Miskolc kezdte jobban Szabó Barbara gyors támadásainak köszönhetően, ám ezután a hazaiak rosszul kivitelezett akcióit kihasználva egyenlített a Palota (6:6). A folytatásban azonban erőt vettek magukon a vasutasok és remekül megtalálva a palotai térfélen védtelenül hagyott területeket, igyekeztek tartani az irányítást (15:13). Az eredmény láttán Nyári Sándor kért időt, hogy kissé felrázza csapatát. Az elszántság és a lelkesedés is megvolt a Palotánál, a hazaiak mégis erősebben hajráztak és ezzel megnyerték a szettet (25:23).

A második felvonást a Palota indította erősebben, Kovács Eszter és Papp Dóra támadásaival, három ponttal elléptek a hazaiaktól. Toma Sándor ekkor feladót cserélt, de a különbség az első technikai pihenőig megmaradt (5:8). A szünet után újra a Palota támadósoráé volt a főszerep, mert ellenfelüket állva hagyva tovább növelték előnyüket (6:12). A hazaiak trénere időt kért. Nem érezték a meccset ekkor a miskolci lányok, akik között több cserejátékos volt a parketten (10:17). Toma Sándor csakhamar visszaváltott a kezdő csapatra, de gödörből mégsem sikerült kimászni (10:20). A Palota remekül használta ki a hazaiak mélypontját és pontos támadásokkal gyengítették a miskolci védelmet. A hajrában feltámadni látszott a hazai csapat és lefaragtak néhány pontot a tetemes hátrányukból, de a fővárosiak ekkor már nem engedték ki kezükből az irányítást és győzelemmel fejezték be a szettet (18:25).

A harmadik menetben újra a Palota indított jobban és magabiztosan irányította a mérkőzést. A miskolciak feladója rendszerint Csarkó Edinát késztette sikeres támadásra, de a fővárosiak centere Szikszai Viktória egyiket sem hagyta válasz nélkül. Így az első kötelező pihenőre megtartotta előnyét a Palota (7:8). A folytatásban feladta a leckét a vendégeknek a hazaiak blokkmunkája, mert sorra megállították a támadásokat és ezzel fordítani tudtak (12:10). Nem volt hosszú életű a miskolci vezetés, mert Kovács Eszter megtalálta az orvosságot a vasutasok blokkjával szemben és újra átvette a vezetést a Palota (13:14). Toma Sándor időkérését követően, Csarkó Edina került nyitó pozícióba és határozott nyitásaival újra vezetéshez juttatta a miskolciakat. Egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, de 19:16-nál a hazaiak álltak jobban. A végjátékban nagyobb fordulatszámra kapcsolt a Palota együttese és újabb támadássorozattal egalizálta az eredményt (21:21). A kiélezett küzdelem végül a fővárosiak örömével zárult (24:26).

Lendületesen és nagy akarással kezdte a negyedik felvonást a Palota, elbizonytalanítva ezzel a hazaiak védelmét. Aztán a vasutasok támadószekciója is működésbe lépett, de a felpörgött vendégeket nem tudták megközelíteni (5:9). Kidolgozott támadásaival és szép mezőnymunkájával tovább növelte előnyét a fővárosi csapat (8:14). A folytatásban Szajkó Tímea indított sikeres támadásokat, amik azonban nem maradtak válasz nélkül, így a különbség sem változott gyökeresen (12:17). Aztán Kovács Edina megmozdulásai adtak némi reményt a hazai csapatnak a felzárkózásra, de Nyári Sándor időkéréssel törte meg a vasutasok lendületét (17:19). Érezhető volt a feszültség a parketten és a lelátón is. A Palota lelkesedése azonban nagyobb volt a végjátékban és Kovács Eszter kiváló keresztütése jelentette az utolsó és győztes pontot a fővárosi csapatnak (20:25). Így a Palota visszavágott a két hónappal ezelőtt itthon elszenvedett 3:0-s vereségért.

Albrecht-MVSC MISI - Palota RSC 1-3 (23, -18, -24, -20)
Miskolc, 100 néző. Játékvezetők: Csizmarik József, Vígh Andrea.

Albrecht-MVSC MISI:Rédei L., Kovács E., Sitkey M., Szabó B., Csarkó E., Szajkó T.. Csere: Jobbágy V. (liberó), Kiss V., Szilvási D., Radomszki B..
Edző: Toma Sándor

Palota:Kovács E., Soós I., Papp D., Szikszai V., Keppel B., Nagy k., Csere: Cénesi B. (liberó), Szűcs A., Chován Á., Nyuka N., Oláh E..
Edző: Nyári Sándor

Edzői értékelések:

Toma Sándor: - Az első szett után a nyitásfogadásunk teljesen leállt. Próbáltam cserékkel frissíteni a társaságot, de azokat, akiket pihentetni akartam volna, a folytatásban nem éltek a lehetőséggel. A lelkesen, végig küzdő Palota ellen így nem lehet nyerni.

Nyári Sándor: - Sok szerencsétlenül elvesztett mérkőzés után vagyunk, de nem adtuk fel a nyolcba jutást. A mai meccs színvonala nem volt igazán magas, a lelkesedésünk döntött.