Magabiztosan győzött a Békéscsaba

2012. november 23. péntek

Az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának 12. fordulójában 0:3-as vereséget szenvedett a Palota RSC csapata a pontversenyben harmadik helyen álló Békéscsabai RSE együttesével szemben. A hazaiak kiegyensúlyozott, stabil játéka sem volt elég ahhoz, hogy legalább szettgyőzelemmel zárják a mérkőzést.

Az első szettben határozott kezdést produkált a Békéscsaba, csak egy-két centertámadás levédekezése okozott némi nehézséget a csabai oldalon, de ennek ellenére az első technikainál három pontos volt az előnyük (5:8). A szünetet követően Szombathelyi Szandra nyitásaival, pillanatok alatt további vendégelőny alakult ki. Majd Szikszai Viktória néhány centerből indított szép támadással szerzett pontot a hazaiaknak, de még ezzel sem forgott veszélyben a Békéscsaba előnye, amely a szett végére a hatékony nyitásoknak és az erőteljesebb támadójátéknak köszönhetően 10 pontosra hízott (15:25).

A második szettben hasonló forgatókönyv szerint zajlottak az események. A Palota stabilan röplabdázott, kevés hibával, ám a vendégek nagyobb tűzerejével nem tudtak mit kezdeni, így ismét a viharsarkiak vezettek a szett elején (5:8). A hazaiak stabil játéka azonban kezdte meghozni a gyümölcsét, egyre közelebb és közelebb kerültek a vendégekhez, s volt a mérkőzésnek olyan szakasza amikor, levegőben lógott a Palota szettgyőzelme. Hogy nem így lett, azt végül a magára találó Szombathelyi Szandra, Pallag Ágnes duónak köszönhette csabai együttes, no meg egy rosszkor ütemezett Palota nyitásrontásnak (21:25).

A harmadik etap az előző kettőhöz hasonlóan kezdődött. A csabai gárda ejtésekkel operált, többnyire eredményesen, így az első technikai szünetre ismét 5:8 állt az eredményjelzőn. A folytatásban megakadni látszott a vendégek irányítója, így Kormos Mihály cserére kényszerült. A palotai lányok stabil mezőnyjátéka és eredményes támadójátéka újabb felzárkózást eredményezett. A vendégek azonban nagyobb fokozatra kapcsoltak és a második kötelező pihenőre Pallag Ágnes két ászértékű nyitásával újra négy ponttal vezettek (12:16). Az előnyt tartani igyekvő békéscsabai lányok 13:20-nál már azt hitték zsebben a mérkőzés, de a hazaiak még egy utolsó nagy támadássorozatot indultak és sikerült felzárkózniuk. A végjátékban azonban a Békéscsaba volt öszpontosított jobban és esélyt nem adva a hazai együttesnek, gyorsan lezárta a találkozót és begyűjtötte a három pontot (18:25).

Palota RSC - Budapest Bank Békéscsabai RSE 0:3 (-15,-21.-18)
Rákospalota, 100 néző. Játékvezetők: Éva Tibor, Pőcze Attila

Palota: Soós I., Szűcs A., Papp D., Keppel B., Kovács E., Szikszai V. Csere: Dénesi B. (liberó), Péter K., Chován Á., Nyuka N., Oláh E..
Edző: Nyári Sándor

Békéscsabai RSE: Pallag Á., Leidgeb , Jenei A., Szombathelyi Sz., Sos N., Czina K. Csere: Molcsányi R. (liberó), Gerendeli , Horváth V., Kerepeczki M.,
Edző: Kormos Mihály

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nyári Sándor: - Nincsenek hamis illúzióim. A Békéscsaba ma minden csapatrészben jobb a miénknél. Több alázattal jobb eredményt is elérhettünk volna a mai napon. Gratulálok a Békéscsaba idei eredményeihez.

Kormos Mihály: - Végre bírtuk a harmadik szettet is, úgy ahogyan az első kettőt. Örülök ennek, hiszen céljaink eléréséhez erre is van szükség! Stabilan játszott ma ellenfelünk, de erőteljesen és határozottan sikerült röplabdáznunk, így győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt.

Az eredmény alakulása: 1. szett: 1-3, 5-8, 11-20, 14-23. 2. szett: 4-4,5-8, 8-13, 12-13, 16-21. 3. szett: 2-2, 5-8, 9-8, 12-16, 13-20, 17-21.