A listavezető győzött Palotán

2012. november 16. péntek

Az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának tízedik fordulójában hazai pályán szenvedett 0:3-as vereséget a Palota RSC a listavezető Vasas Óbuda együttesétől. Hiányzott csapatunk egyik kulcsembere Szikszai Viktória, ezért Nyári mester kicsit átszervezte sorainkat. Soós Ivettet a csapat liberóját most ütőként játszatta, míg helyére a Közgázból érkezett Dénesi Brigittát osztotta be. A vendégcsapat szélső ütője, Stefanik Orsolya is hiányzott, így helyét Takács Bernadett foglalta el.

Nagy lelkesedéssel és eredményes mezőnymunkával kezdtük az első játszmát, nem hagyva ellépni az angyalföldi együttest (10:10). A fej-fej melletti küzdelmet aztán Miklai Zsanett eredményes támadó játéka törte meg, mellyel jelentős pontelőnyt harcolt ki a vendégek számára (12:16). A második kötelező szünet után Kovács Eszter hatékony támadásaival és Péter Kriszta pimasz ejtéseivel megkezdtük a felzárkózást (16:18), de Gubicza Laura pontos nyitásaival és eredményes támadójátékával elbizonytalanította védelmünket és a vendégek nyerték a szettet (17:25, 0:1).

A második játszma elejét Papp Dóri támadásaival és Keppel Barbi kiváló blokkjával tette szorossá, így rövid ideig tartani tudtuk az angyalföldieket (4:4), de ezt követően átvették az irányítást és az első technikainál már három ponttal vezettek (5:8). A folytatásban némi zavar támadt a védelmünkben, amit a vendégek azonnal kihasználtak és tovább növelték előnyüket (5:10). Kovács Eszter hátsósoros támadásaival és Soós Ivett kiváló blokkjával elkezdtük a felzárkózást, de résen voltak az angyalföldiek és nem engedtek közelebb magukhoz (10:16). A második technikait követően újra Kovács Eszter támad sikeresen és hármas sorozatával paprikázta fel az ellenfelet. Chován Ági és Papp Dóri is támadásba lendült, de Tálas Zsuzsa és Vacsi Evelin blokkját nem sikerült megbontani. Végül Szabó Adrienn és Miklai Zsanett támadásai voltak eredményesek és ezzel újabb szett győzelemhez jutott a Vasas (15:25, 0:2).

A harmadik szettben a vendégek indítanak jól, majd Keppel Barbi és Soós Ivett támadásaival és ásznyitásaival újra tartani tudtuk az angyalföldiek diktálta iramot, sajnos nem sokáig. A Szabó Adrienn és Miklai Zsanett párossal nem tudtuk felvenni a harcot és az első technikainál már a Vasas vezetett (5:8). A folytatásban sem tudtunk közelebb kerülni ellenfelünkhöz, sőt jó nyitásokkal és hatékony támadásokkal tovább növelték előnyüket (7:16). A második kötelező szünet után tovább meneteltek a vendégek, így fiatal cseréink, Oláh Evelyn és Nyuka Noémi is játéklehetőséget kapott Nyári Sándortól. A végjátékban is jól teljesítettek a piros-kékek és ezzel magabiztosan nyerték az utolsó etapot és ezzel a mérkőzést (15:25, 0:3).

Palota RSC - Vasas Óbuda 0:3 (-17, -15, -15)
Rákospalota, 80 néző Játékvezetők: Bodrogi László, Csizmarik József.

Palota: Chován Á. (2), Péter K. (3), Papp D. (6), Keppel B. (6), Kovács E. (12), Soós I. (6) Csere: Dénesi B. (liberó), Szücs A., Nyuka N. (2), Oláh E..
Edző: Nyári Sándor

Vasa Óbuda: Vacsi E. (7), Tálas Zs. (5), Miklai Zs. (15), Gubicza L. (8), Szabó A. (13), Takács B. (4) Csere: Tóth A., Lévai V. (liberók), Borsos L. (1), Fábián F. (1), Cicic..
Edző:Jókay Zoltán