Palota győzelem Veszprémben

2012. november 03. szombat

Kétórás küzdelemben, 2:3-ra győzött a Palota RSC csapata a Veszprémi Egyetemi SC ellen az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának nyolcadik fordulójában. A palotai küzdőszellemet a sorozatos játékvezetői tévedések sem tudták megtörni.

Rögtön a mérkőzés elején erősen kezdett a hazai csapat, Jezerniczki Tímea és Dordzsceren Dádzsó pontos nyitásainak köszönhetően. Így az első technikai szünetre már öt pont volt a veszprémi csapat előnye (8:3). A folytatásban is a hazaiak nyitásai és támadójátékuk dominált, tovább növelve ezzel az eddig megszerzett előnyüket (16:8). A második kötelező szünet sem hozott változást a Palota számára, akik továbbra is csak tétlen szemlélői voltak a veszprémi csapat parádés játékának. Végül jelentős előnnyel a hazaiak nyerték a szettet (25:13).

A második szettben a Palota ragadta magához a kezdeményezést, egy kis időre állva hagyva ezzel a hazai csapatot (1:4). Majd újra támadásba lendült a veszprémi együttes és az első technikai szünetnél már két ponttal álltak ellenfelük előtt (8:6). A Fővárosiak sem hagyták magukat, mert Soós Ivett kiváló mezőnymunkájával és Szikszai Viktória valamint Keppel Barbi ellentmondást nem tűrő támadásaival előbb egyenlítettek, majd átvették a vezetést (16:15). A második technikai után már nem engedték ki kezükből az irányítást a palotai lányok, így előnyüket megtartva kitűnő végjátékkal megnyerték a szettet (23:25).

A harmadik játékrészben újra a Palota került irányító szerephez, Kovács Eszter és Szikszai Viktória támadásai gyengítették meg a veszprémi védekezést (3:7). Majd a Környei Dóra és Jezerniczki Tímea páros indított eredményes támadásokat a palotai védelem ellen, mellyel az első technikai szünetre átvette a vezetést a hazai együttes (8:7). A folytatásban Szücs Anita szemfüles ejtéseivel és Papp Dóra támadásaival újra előnyhöz jutott a Palota. A rossz hazai nyitásfogadások is a vendégek előnyét gyarapította (11:16). A második technikai után Kovács Eszter lendült támadásba és hátsósorból indított ütéseivel sorozta az ellenfél vonalait. Szücs Anita dupla ásznyitásával támogatta a palotai támadósort (13:22). Egy jó támadássorozattal csökkentette ugyan a különbséget a hazai gárda, de a palotai lendületet már nem tudták megtörni, így a vendégek húzhatták be a szettet (21:25).

A negyedik szettben a veszprémiek próbáltak meggyőző előnyt kiharcolni maguknak, de a Palota is résen volt és nem hagyta meglépni a hazaiakat (6:6). Szele Dóra ejtésével és Környei Dóra bombájával azonban két ponttal vezetett a Veszprém az első technikaira (8:6). A szünet után újra egyenlített a Palota, de Dordzsceren Dádzsó nyitássorozatával négypontos előnyhöz jutottak a hazaiak (16:12). A folytatásban tovább növelték előnyüket a vendéglátók. Nyuka Noémi dupla ásznyitásával, valamint Papp Dóra és Szikszai Viktória támadásával közelebb tudtak kerülni ellenfelükhöz a palotaiak, a szettet mégis a hazai csapat nyerte meg (25:21).

Az ötödik szettben Szikszai Viktória lendületes támadásaival és Keppel Barbi szép ejtéseivel jelentős előnyt alakított ki a Palota (1:7). A helyzetet felmérve óriási hajrába kezdett a veszprémi csapat, és nagy erőfeszítések árán ledolgozta hátrányát (12:12). Végül Keppel Barbi óriási bombája és Kovács Eszter duplája vetett véget a két órás küzdelemnek (12:15).

VESC -Palota RSC 2:3 (13, -23, -21, 21, -12)
Veszprém, 100 néző Játékvezetők: Szabó Zsolt, Kiss Zoltán.

VESC: Kovács A. (9), Pintér E. (4), Dordzsceren D. (19), Jezerniczki T. (15), Tobak E. (4), Környei D. (24) Csere: Miovecz Zs., Májusi D. (liberók), Szelle D. (1), Molnár B. (-), Varga N. (2).
Edző: Katona Péter

Palota: Chován Á. (6), Péter K. (2), Papp D. (9), Keppel B. (11), Kovács E. (12), Szikszai V. (23) Csere: Soós I. (liberó) (1), Szücs A. (5), Nyuka N. (2), Oláh E..
Edző: Nyári Sándor

Edzőszemmel:

Katona Péter: - A centereinket még nem tudtuk megfelelően foglalkoztatni, de ha az ötödik szett elejét nem rontjuk el, talán megnyerhettük volna a meccset.

Nyári Sándor: - Az első játszmában még nem érkeztünk meg Veszprémbe. A hazaiak pontosan játszottak, nyitásokkal ellehetetlenítettek minket. A folytatásban sem a játékunk, hanem a küzdőszellemünk dominált. A Veszprém nagyszerűn harcolt és a szerencsésebbik csapat nyert.