Hárompontos siker Palotán!

2012. október 28. vasárnap

A Palota RSC hazai pályán 3:0-ra nyert a Budai XI SE ellen a női NB I. röplabda bajnokság alapszakaszának hetedik fordulójában. A házigazdák mezőnymunkája és lelkesedése újabb sikerhez vezetett.

ELSŐ SZETT
Az első játékrész Péter Kriszta ászértékű nyitásával kezdődött, melyre Dr. Balczó Noémi határozott támadása volt a válasz. Szikszai Viktória egy rontott ejtés után újabb ejtéssel próbálkozva javított, míg Papp Dóra egy ásznyitás után viszont hibázott. A budaiak csapatkapitánya Dr. Balczó Noémi hosszú nyitása után Hegedűs Anna szerzett pontot és ezzel egyenlített a vendégcsapat (4:4). Chován Ágnes vonal mellé elhelyezett labdája után pedig Kovács Eszter ütötte szét az ellenfél blokkját. Hegedűs Anna egy sikertelen támadást követően vonalat ütött, majd ászt nyitott, de Bodnár Rita elhibázott támadását követően az első technikai szünetre visszaállt a kétegységnyi különbség (8:6).

A folytatásban egy hazai hibával és Lédeczi Lilla sikeres támadásával egyenlített a budai együttes, Hegedűs Anna hosszú nyitását követően pedig Szikszai Viktória találta el a hálót (9:9). Papp Dóra precíz vonalütése után Bodnár Rita próbálkozott egy trükkös ejtéssel, ám ez a vonalon kívül landolt. Péter Kriszta ásznyitása a hosszú sarokba talált, de Dr. Balczó Noémi technikás ejtése is milliméter pontosságú volt (12:10). Itt megtorpanni látszott a vendégcsapat, amit a hazaiak remekül használtak ki. Soós Ivett a hátsó sorból szerzett pontot és Keppel Barbi sem hibázott támadásból, Hegedűs Anna sikertelen támadása után pedig jöhetett a második kötelező pihenő (16:10).

A szünet sem törte meg a palotai lendületet, mert Keppel Barbi két sikeres blokkjával tovább növelte a hazaiak előnyét. Dr. Balczó Noémi sikeres támadását követően viszont hosszút nyit, Szikszai Viktória nyitása is túlment a játéktéren. Horváth Noémi pontatlan támadását Kovács Eszter bravúros keresztlabdája követte, majd Hegedűs Anna ütése hazai blokkról hullott oldalvonalon kívülre, Chován Ágnes pedig szélesen támadott (21:14). Kovács Eszter szerzett újabb pontot egy hálóról lecsorgó labdával, majd nyitást rontott, amit egy hátsósoros támadással javított. Hegedűs Anna eredményes ütését követően Lédeczi Lilla nyitott hosszan, Péter Kriszta pedig egy ász értékű nyitással lezárja az első szettet (25:16).

MÁSODIK SZETT
A második felvonásban Bodnár Rita rontott támadását követően Horváth Miklós játékvezető szabálytalan érintést látott a budai együttesnél. Hegedűs Anna eredményes támadásával és Dr. Balczó Noémi ásznyitásával javították hibájukat a vendégek (2:2). A folytatásban Papp Dóra ellenállhatatlan támadásával és két ászértékű nyitásával hozta lendületbe csapatát. A vendégeknél Farkas Anita támadása vált sikeressé, amit egy ásznyitással koronázott meg. Hegedűs Anna ütése csak a hálóig jutott, Horváth Noémi viszont nem hibázott. Keppel Barbi szemtelen ejtését követően pedig három ponttal vezettek a hazaiak (8:5).

A technikait követően Kovács Eszter próbálkozott ejtéssel sikeresen, ám következő támadása oldalvonalon kívül landolt. Chován Ágnes viszont ellentmondást nem tűrően küldte padlóra a labdát, egy hosszú labdamenet végén viszont Szikszai Viktória ütött széleset. Papp Dóra hatalmas ütése az ellenfél blokkját találta el, de lecsorgott a két védő között (11:7). Aztán a hazaiak érintették szabálytalanul a labdát, majd ütöttek hálóba. Egy mindkét oldalon szép mentésekkel tarkított hosszú labdamenet végén pedig Péter Kriszta ívelte gyönyörűen a hosszú sarokba. Hegedűs Anna sikeres támadását követően Papp Dóra ejtését Farkas Anita pöckölte vissza, Dr. Balczó Noémi ásznyitásával pedig egyenlítettek a vendégek (12:12). A hazaiak hibáit kihasználva a mérkőzés során először átvette a vezetést a Budai XI és megőrizte a második technikai szünetig (15:16).

A szünet után Dr. Balczó Noémi duplázott, így két ponttal növelte csapata előnyét. Nyári Sándor időkérését követően pedig újabb támadása volt eredményes (15:19). Csere a hazai csapatnál: Péter Krisztát Szücs Anita váltotta feladó poszton, míg Chován Ágnes helyére a junior korú Nyuka Noémi érkezett. Ez némi felfrissülést jelentett a Palota számára, mert előbb Kovács Eszter keresztlabdája volt védhetetlen, majd Nyuka Noémi ügyes ejtése és kemény blokkja állította meg a vendégek lendületét (18:19). Oláh János kikérte első idejét. A folytatásban Lédeczi Lilla ért rosszul a labdához, Papp Dórát pedig Farkas Anita blokkolja. Dr. Balczó Noémi a hálót találta el, Hegedűs Anna viszont hosszúra üti, így újra vezet a Palota. Oláh János második idejét is kikéri. Ezután Nyuka Noémi varázsolt be egy ászt, a következő nyitása viszont a hálót találta el. Szikszai Viktória centerből szerzett pontja után Szücs Anita ásznyitásával szett labdához jutott a Palota, melyet végül Hegedűs Anna ütött pályán kívülre (25:21).

HARMADIK SZETT
Szücs Anita ásznyitásával és Szikszai Viktória hatalmas bombájával indult a harmadik etap. Farkas Anita sikeresen befejezett akciója után Hegedűs Anna támadását Keppel Barbi állította meg, majd Szikszai Viktória kopogtatott be egy újabb pontért a vendégekhez. Dr. Balczó Noémi sikertelen támadása után pedig kettős érintést látott a játékvezető a Budai együttesnél (6:1). Szikszai Viktória előbb hálót talált, majd blokkolta Hegedűs Annát, Horváth Noémi ejtése viszont betalált. Farkas Anita nyitása nem ért palotai térfelet, így jöhetett az első technikai szünet (8:3).

A folytatásban Kovács Eszter előbb blokkolta Farkas Anitát, majd gyönyörű hosszú sarkot ütött. Keppel Barbi nyitása a vendégek feje fölött süvített át a térfélen, Horváth Noémi sem találta a palotai oldalt. Kovács Eszter nyitott újabb ászt, majd Horváth Noémi javította előző hibáját (12:5). Egy hazai hiba, valamint Papp Kata és Dr. Balczó Noémi sikeres támadását követően Nyári Sándor időt kért. Szikszai Viktória hátsó sorból üti keményen a hálóba, majd a vendégek nyitnak ugyanoda. Papp Dóra elképesztően bravúros vonalat ütött, de Bodnár Rita válaszolt egy ejtéssel és Papp Kata egy ásznyitással. Hegedűs Anna támadása blokkról repül ki oldalra, Papp Kata is sáncról szerez pontot. A vendégcsapat egy pontra felzárkózott (14:13), de két rossz budai támadást követően Dr. Balczó Noémi ütése a palotai blokkot megbontva ért parkettet (16:14).

A második kötelező szünet után újra Kovács Eszter duplázott egy keresztlabdával és egy ejtéssel, mire Oláh János időt kért. A visszatérés után Farkas Anita szerzett pontot, de Keppel Barbi nem hagyta válasz nélkül, azonnal bombázott (19:16). Kovács Eszter is eredményesen támadta a vendégek blokkját. Nyári mester játéklehetőséget biztosítva a fiatal játékosnak Nyuka Noémit küldte be Chován Ágnes helyére, aki bizonyítva rátermettségét egy szép ütéssel növelte a hazai előnyt (22:16). Ezt követően a budaiak hálóba támadtak, és egy kettős érintést is vétettek, ezzel mérkőzéslabdához juttatva a Palota együttesét. Keppel Barbi egy gyönyörű nyitással a hosszú sarokba ívelte a labdát és ezzel megnyerte a mérkőzést a hazai csapat (25:16).

Palota RSC - Budai XI SE 3:0 (16, 21, 16)
Budapest, 100 néző Játékvezetők: Horváth Miklós, Bátkai-Katona Ágnes

Palota: Chován Á. (2), Péter K. (4), Papp D. (7), Keppel B. (8), Kovács E. (13), Szikszai V. (6) Csere: Soós I. (liberó) (1), Szücs A. (2), Nyuka N. (4), Oláh E..
Edző: Nyári Sándor

Budai XI SE: Lédeczi L. (1), Horváth N. (4), Dr. Balczó N. (10), Bodnár R. (1), Farkas A. (6), Hegedűs A. (8) Csere: Jáka Sz. (libero), Papp K. (3), Kohut M., Naszvadi S. (1), Szabó D..
Edző: Oláh János


További mérkőzések eredményei:

Vasas Óbuda - VESC 3:0 (11, 14, 14)
Budapest Bank-Békéscsabai RC - Aluprof-TF-Budapest 3:1 (18, 21, -18, 16)
UTE - ALBRECHT MVSC MISI 3:1 (18, -19, 11, 24)
Budapest SE - 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:0 (20, 17, 19)