Fergeteges hangulatú Palota győzelem

2012. október 20. szombat

A Palota RSC hazai pályán 3:2-re nyert a 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem ellen a női NB I. alapszakaszának hatodik fordulójában. A házigazdák elsősorban remek mezőnymunkájuknak, lelkes játékuknak és a fergeteges szurkolók magával ragadó bíztatásának köszönhetik a sikert.

Péter Kriszta eredményes nyitásával szerezte meg a mérkőzés első pontját, majd a kaposváriak lendültek bele és magukhoz ragadva az irányítást, két pontos előnyt harcoltak ki maguknak. A Palota sem hagyta magát, Keppel Barbi bombájával és Kovács Eszter ügyes keresztütésével egyenlített (5:5). A folytatásban újra Kovács Eszter lépett akcióba és egy szemfüles ejtéssel megszerezte csapatának a vezető pontot. Horváth Zsófia rossz érintése után pedig Szikszai Viktória háló mögé elhelyezett óriási ütését nem tudta védeni a somogyi együttes (8:5). Az első technikait követően Keppel Barbi ejtett vonalon kívülre, mire Kondor Tímea nyitott egy hosszút, Szikszai Viktória támadását pedig háló érintés miatt fújta le a játékvezető (9:7). Szikszai Viktória egy középen átejtett labdával szépített, Harmat Zsófia hosszúra sikerült nyitását pedig Kovács Eszter ászértékű nyitása követte (12:7). Egy pontatlan hazai ejtés és egy hosszú nyitás után Kovács Eszter ütött hatalmasat, mely Récsei Ágnesről került játéktéren kívülre. Chován Ágnes támadását Récsei Ágnes hárította blokkjával, majd Szikszai Viktória hátsósoros ütése rengette meg a somogyi térfelet. Pintér Zsanett sikeres támadását követően Péter Kritsza ejtett középre, tovább növelve így a hazai előnyt (16:12). A fővárosiak lelkes lendületét a folytatásban sem tudta megtörni a Kaposvár. Kovács Eszter újabb keresztütéssel szerzett értékes pontot a hazaiaknak, melyre Kondor Tímea és Szívós Ildikó válaszolt egy-egy sikeres támadással (18:15). Nyári Sándor időkérését követően pedig Szikszai Viktória és Kovács Eszter lendült újabb támadássorozatba, melyet Péter Kriszta a már tőle megszokott bravúros ejtéssel zárt (24:15). Pálffy Marian is kikérte idejét, de csapatán ez már nem segített, mert Szívós Ildikó rossz érintésével a hazaiak zsebelték be az első szettgyőzelmet (25:15).

A második szettet a Kaposvár indította jobban Kondor Tímea két gyors pontjával. Péter Kriszta sikeres blokkját követően azonban Pintér Zsanett és Récsei Ágnes tovább növelte a somogyiak előnyét (1:5). Keppel Barbi határozott támadására, pedig Kondor Tímea és Harmat Zsófia válaszolt ellentmondást nem tűrő módon. A somogyiak lendületét nem lehetett megtörni, így az első technikainál öt ponttal vezettek (3:8). A szünet után viszont megkezdte magabiztos felzárkózását a hazai csapat. Szikszai Viktória és Kovács Eszter lépett újra porondra és felváltva mértek sikeres támadásokat az ellenfélre. Papp Dóra hátsó sorból indított villámgyors ütésével pedig egyenlített a Palota (9:9). A színvonalas mérkőzés továbbra sem nélkülözte az izgalmakat. Kovács Eszter ütése Récsei Ágnesről pattant tovább, majd Szívós Ildikó egy sikeres támadást követően hosszút nyitott. Szikszai Viktória centerből vágta a hármason belülre, Kovács Eszter labdája pedig újra Récsei Ágnesről esett padlóra (13:10). A folytatásban mindkét oldalon hosszúra sikerült támadásokkal gyarapodtak a pontok, melyet Pintér Zsanett hálóba nyitása zárt le (16:14). A látványos küzdelem a szünet után is folytatódott, melyben felváltva szereztek a pontot a csapatok. A fővárosiak kétpontos előnye a folytatásban is megmaradt, de Récsei Ágnes ütése hazai blokkról vonalon kívülre esett (21:20). Nyári Sándor időkérése után Szikszai Viktória keresztlabdája érkezett váratlanul a kaposvári térfélre. A végjátékban viszont a somogyiak felpörögtek és előbb Pintér Zsanett, majd Kondor Tímea pontjával egyenlítenek (22:22). Nyári Sándor második idejét is kikérte, de a Kaposvár három gyors támadással befejezte a második etapot (22:25).

A harmadik szett első pontját Mezőffy Zsolt játékvezető szerezte a hazaiaknak egy sárga lappal, melyet Horváth Zsófia csapatkapitánynak osztott ki. A vendégek pillanatnyi zavarát kihasználva a Palota kezdett támadásba. Keppel Barbi blokkról lecsorgó labdáját követően Papp Dóra támad hatékonyan, majd Kondor Tímea széles ütésére Péter Kriszta nyitott egy ászt (5:0). Pintér Zsanett megszerezte a vendégek első pontját, de a továbbra is kiválóan játszó Szikszai Viktória újra centerből találta el a sarkot. Három hazai hibát követően két pontra zárkóztak a somogyiak, de a már megszokott Szikszai Viktória és Kovács Eszter páros újból eredményesen támad és kezdődhet a második technikai (8:4). Kezdeti lendületét a folytatásban is tovább vitte a Palota. Kovács Eszter ütése a kaposvári blokkot megbontva esik a térfél közepére, Szikszai Viktória pedig hátsó sorból gyarapítja a palotai pontokat. Pálffy Mariann időkérését követően Harmath Zsófia vonalat, Pintér Zsanett pedig átlót üt. Papp Dóra magabiztos támadását pedig Szikszai Viktória duplája követi (14:8). Válaszként Récsei Ágnes elegánsan kicentizte a vonalat, Horváth Zsófia pedig ászt nyitott a palotai hosszú sarokba. Közelebb azonban ezzel sem kerültek a fővárosi csapathoz, mert az továbbra is magabiztosan tartotta előnyét (16:11). A folytatásban is egyértelműen a házigazda erőteljes támadójátéka és hibátlan mezőnyözése dominált. Kovács Eszter egy hatalmas ütéssel Szívós Ildikót küldte padlóra, majd egy parádés keresztlabdával tovább növelte a Palota pontjait (21:14). Második időkérését is kihasználta a vendégcsapat, de a palotai lendületet ez sem tudta megtörni. Keppel Barbara ásznyitását követően újra Kovács Eszter teszi vonalon belülre a labdát. Csere a Kaposvárnál, Harmath Zsófia helyett Duduka Ingrid érkezik a nyitó helyre és két ászértékű nyitását követően Nyári Sándor kérte ki idejét, jókor. Récsei Ágnes ejtett középre, majd Péter Krisztina rafinált megoldása ismét bejött, lezárva ezzel a harmadik játékrészt (25:20).

A negyedik szettben Papp Dórát és Szikszai Viktóriát is blokkolták, de Keppel Barbi kettesről szépített és a somogyiak sem értek oda Horváth Zsófia feladására (2:2). Kondor Tímea szép megoldását követően Pintér Zsanett és Récsei Ágnes is hibázott, Kovács Eszter ejtése pedig ismét célba talált (5:3). Szikszai Viktória hosszút nyitott, Récsei Ágnes viszont a háló mögé és ezzel egyenlített a Kaposvár. Mindkét csapat hajrázott, szorosan egymás mellett haladva küzdöttek. A Palota mgőrizte egypontos előnyét az első technikaira (8:7). Harmath Zsófia eredményes támadásával folytatódott a küzdelem, majd Chován Ágnes ütését nem tudták blokkolni a somogyiak. Harmath Zsófia újabb támadása ér célba, de Szikszai Viktória azonnal válaszol egy ejtéssel (10:9). Péter Kriszta hosszú nyitása után Szikszai Viktóriának is sikerült vonalon kívülre ütnie. Horváth Zsófia ászértékű nyitását követően rossz érintés a Palotánál (10:13). A hárompontos hátránynál Nyári Sándor időt kért. Péter Krisztát a feladó poszton Szücs Anita váltotta. A folytatásban Szikszai Viktória blokkolta Récsei Ágnest, Kondor Tímea elképesztő bombája ellenben hazai blokkról pattan kívülre. Keppel Barbi támadójátéka újra eredményes volt, de Kovács Eszter ütése ezúttal vonalon kívül landolt. Kondor Tímea ütése után jött a második technikai (13:16). A szünet után Kovács Eszter találta el a háló tetejét, de a gravitáció a somogyi oldalon húzta le a labdát. Papp Dóra ejtése után blokkolták Szikszai Viktóriát, Harmath Zsófia viszont nem hibázott (15:19). A végjátékban a kaposváriak higgadtabb játéka eredményesebbnek bizonyult, mert Pintér Zsanett ütésével, nyolcpontos előnnyel zárták a szettet (17:25).

Horváth Zsófia hosszan a sarokba ívelt labdája vezette fel az utolsó etapot. Szikszai Viktória centerből talált akadálymentesen padlóra. Kovács Eszter is a hosszú sarkot bombázta sikeresen, de újabb próbálkozása vonalon kívülre érkezett (2:2). Kondor Tímea pontosan célzott és talált, majd Récsei Ágnes hajtott végre eredményes akciót (2:4). Nyári mester időt kért. Szikszai Viktória újra centerből szerzett pontot. Kovács Eszter előbb hálóba, majd kaposvári térfélre ejtett, Chován Ágnes pedig Harmath Zsófiát blokkolva egyenlít (5:5). Kondor Tímea keresztütése előbb hosszúra sikerült, de következő támadásával szépített. Kovács Eszter újabb pontja után Papp Dóra ütése gurult végig a háló tetején és esett vissza hazai térfélre. Harmath Zsófia fontos pontszerzését követően térfélcsere következett (7:8), majd újabb sikeres támadásával kétpontos előny a vendégeknél (7:9). Egy-egy rontott nyitás után Szücs Anita ejtése hozott pontot a Palota számára, majd Papp Dóra duplájával fordított a házigazda. Szikszai Viktória blokkot talált, de a labda kaposvári térfélen esett padlóra (12:10). Pálffy Mariann időkérését követően Pintér Zsanett szerzett pontot, Keppel Barbi pedig a kaposvári blokkot bombázott hatékonyan. Kovács Eszter Kondor Tímeát blokkolta, Szikszai Viktória pedig egy szép ejtéssel befejezte szettet (15:11) és ezzel a Palota nyerte 3:2-re az izgalmas és színvonalas mérkőzést.

Palota RSC - 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:2 (15, -22, 20, -17, 11)
Budapest, 100 néző Játékvezetők: Mzőffy Zsolt, Éri Gergely

Palota: Chován Á. (4), Péter K. (6), Papp D. (10), Keppel B. (13), Kovács E. (21), Szikszai V. (25) Csere: Soós I. (liberó), Szücs A. (1), Valasik M., Nyuka N., Oláh E..
Edző: Nyári Sándor

1.MCM-Diamant Kaposvári egyetem: Horváth Zs. (3), Pintér Zs. (14), Harmath Zs. (12), Kondor T. (15), Szívós I. (7), Récsei Á. (14) Csere: Csitári V. (libero), Duduka I. (2), Szarka V., Horváth K.
Edző: Pálffy Marianna


További mérkőzések eredményei:

NRK-Nyíregyháza - VESC 3:0 (15, 21, 23)
Vasas Óbuda - Aluprof-TF-Budapest 3:1 (18, -23, 20, 18)
Budapest SE - ALBRECHT MVSC MISI 3:0 (22, 23, 20)
UTE - Budapest Bank-Békéscsabai RC 1:3 (-21, -18, 23, -16)