Ezt gyorsan el kell felejteni!

2012. október 14. vasárnap

A Palota RSC 3:0-ás verességet szenvedett az ALUPRPF-TF Budapest otthonában megrendezett női NB I. alapszakaszának 5. fordulójában. A sokkal pontosabban és hatékonyabban játszó hazai gárdát csak az első szettben sikerült megszorongatnia a rákospalotai csapatnak.

Az első játékrészt fej-fej mellett indították a csapatok, majd Szikszai Viktória ellentmondást nem tűrő támadásaival és Péter Kriszta ejtésével a Palota ragadta magához az irányítást (5:7). A meglepett hazai együttes gyors ellentámadásba kezdett és egyenlíteni tudott, azonban Kovács Eszter ásznyitásával újra a palotaiak kerültek előnybe (7:8).

Az első kötelező szünetet követően újra Szikszai Viktória szállította a pontokat a vendégcsapatnak, ezzel növelve előnyüket (8:10). Majd Péter Kriszta hálóba nyitásával és Keppel Barbi hosszúra sikerült ütésével egyenlített a TF (10:10). Keppel Barbi vizet fakasztó ütésére és Papp Dóra hosszúsarokban elhelyezett labdájára Lutter Eszter válaszolt egy-egy sikeres támadással (12:12). Aztán Erdős Zsófia ütése Keppel Barbiról megy játéktéren kívülre, de hibáját azonnal helyrehozva Keppel Barbi újra egyenlít. Itt összekapták magukat a vendégek, és Kovács Eszter bombáját követően Szikszai Viktória nyit két ászértékűt és a második technikainál megint vezetett a Palota (13:16).
A folytatásban némi adok-kapok küzdelem után, Péter Kriszti rossz feladásával újra egyenlített a TF csapata (18:18), mire Nyári Sándor időt kért. Kis felfrissülés után Papp Dóra hatalmas ütése, blokkról csorog be a hazai térfélre. Lutter Eszter azonnal válaszol egy középre beejtett labdával. Szikszai Viktória és Papp Dóra újabb pontjai után Hollósy László időt kért (20:22). A végjátékban Fritz Ágnes bravúros ejtését követően Péter Kriszta ad fel pontatlanul és egyenlít a TF (22:22). Egy háló érintést követően és egy TF blokkról visszapattanó labda után Erdős Zsófia ásznyitásával megszerzi a szett győzelmet a TF (25:22).

A második szettet a Palota kezdi jobban Papp Dóra ejtésével és Szikszai Viktória blokkról lecsorgó ütésével. Erre Tóth Gáborné válaszol egy vonal közeli támadással, majd Papp Dóra ejti a hazaiak térfelére a labdát (1:3). Hornok Nikolett üti blokkra, ami lecsorog a palotai oldalon, de Keppel Barbi védhetetlen ütésével, és Chován Ágnes átpöckölt labdájával azonnal válaszol asz ellenfélnek (2:5). Erdős Zsófia hosszúsarokba elhelyezett ütése után Lakatos Enikő szerez pontot egy palotai blokkról lecsorgó labdával, majd Lutter Eszter bombájával egyenlít a TF (5:5). Újabb Lutter Eszter által szerzett pont után Hornok Nikolett nyit hálóba. Keppel Barbi ászértékű nyitására újból Lutter Eszter válaszol, majd Erdős Zsófia nyitását Soós Ivett üti hálóba (8:7).
A technikait követően Kovács Eszter üt egy hosszú sarkot és egyenlít a Palota. Egy vitatott bírói döntést követően Lakatos Enikő üt a játéktéren kívülre (9:9). Ezt követően Lutter Eszter támadássorozatával és Tóth Gáborné ejtésével jut négypontos előnyhöz a hazai csapat (13:9). Nyári Sándor időt kért, amit Hornok Nikolett hosszúsarkos ütése és Papp Dóra blokkról visszacsorgó labdája után (15:9) megismételt, felhasználva így a második lehetőséget is. Ezután Papp Dóra ütése landol a hálóban (16:9).
A második kötelező szünet után Papp Dóra blokkját és Szikszai Viktória ejtését követően Keppel Barbi blokkolja sikeresen Hornok Nikolett ütését. A rákospalotaiak ezután az ellenfél közreműködése nélkül is elkövettek néhány buta hibát, így a hazaiak előnye jelentősen nőtt (21:13). A végjátékban is a Palota hibáiból gyűjtött pontokkal nyerte a szettet a TF (25:15).

A harmadik etap Tóth Gáborné sikeres támadásával indult, melyre Keppel Barbi válaszolt egy remek megoldással, Hornok Nikolett vonalütését követően pedig Kovács Eszter ütött a hosszú sarokba. Ezután Lakatos Enikő ejtése csorgott le a palotai oldalon, amire Chován Ágnes szintén ejtéssel válaszolt. Kovács Eszter blokkja után Lakatos Enikő ütött széleset, így kétpontos előnyhöz jutott a Palota (3:5). Egy Keppel Barbiról kipattanó labdával és Kovács Eszter hosszú nyitásával egyenlített a TF és Erdős Zsófia ászértékű nyitásával át is vette a vezetést (6:5). Szikszai Viktória hálóról áteső ütése egyenlítést eredményezett, de Tóth Gáborné és Lutter Eszter pontjával újra a TF került előnybe (8:6).
A visszatérés után Szikszai Viktória ütése hagyott nyomot a túloldalon, majd Péter Kriszta blokkja egyenlített (8:8). Tóth Gáborné ászt nyitott, Hornok Nikolett gyönyörűen küldte padlóra a labdát és Lutter Eszter a hosszú sarokba nyitott (11:8). Keppel Barbi szépítése után Péter Kriszta nyitott hosszan, majd Erdős Zsófia ejtését követően Lutter Eszter ütött hálót (13:10). A folytatásban Szikszai Viktória ütése ért célba, viszont Péter Kriszta feladása került hálóba. Aztán Hornok Nikolett két pontja után jöhetett a második kötelező pihenő (16:11).
Kovács Eszter ütése blokkról pattant vissza, Lutter Eszter nyitásfogadást ütött le, Péter Kriszta hálóba ütött kétszer egymás után, és ha ez még nem lett volna elég, Fritz Ágnes ütött hosszú sarkot. Hullámvölgybe került a Palota játéka és a folytatás sem hozott számukra pozitív változást. A végjátékban Kovács Eszter ütött egy nagyon szép átlót és Chován Ágnes ejtett egy látványosat, de Lutter Eszter támadásai szinte ellenállás nélkül értek célba. Végül Papp Dóra széles ütésével nyert a TF csapata (25:14).

Aluprof-TF Budapest - Palota RSC 3:0 (22, 15, 14)
Budapest, Győri út 13. Játékvezetők: Tillmann, Kiss

Aluprof-TF Budapest: Erdős Zs., Hornok N., Lutter E., Fritz Á., Tóthné, Lakatos E., Csere: Kötél D. (liberó), Bánlaki M..
Edző: Hollósy László

Palota: Chován Á., Péter K., Papp D., Keppel B., Kovács E., Szikszai V. Csere: Soós I. (liberó), Valasik M., Nyuka N., Oláh E., Ihász D..
Edző: Nyári Sándor

Hollósy László: - Kulturált röplabdát játszik a Palota, ennek a fényében értékes győzelemnek tartom mai sikerünket!

Nyári Sándor: - Nagyon szépen össze lett rakva a TF csapata, így nem csodálom hogy a dobogó várományosa az idei évben. Mi is szépen játszottunk az első szettben, nekünk ez a maximum jelenleg. Sajnos a második szettből megnyitottak minket, így a támadójátékunkban nem volt kellő hatékonyság, ez döntötte el a mérkőzés kimenetelét.