Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk

2012. október 12. péntek

Az NB I-es női röplabda bajnokság 4. fordulójának meccsét a hazai pályán játszotta a Palota RSC az Albrecht-Miskolci VSC-MISI csapatával. A mérkőzés elejét és a végét is szorossá tudták tenni a fővárosiak, pedig Szikszai Viktória hiánya miatt Nyári Sándor kicsit más összeállításban küldte pályára együttesét.

Az első játszmát a Palota indította jobban eredményes támadásaival és pontos nyitásaival (5:3), majd a miskolci együttes is nagyobb fordulatszámra kapcsolva egyenlített (5:5). Ez azonban nem törte meg a hazai lendületet, gyors támadásokkal újra a palotaiak ragadták magukhoz az irányítást, mellyel három pontos előnyt biztosítottak maguknak (8:5). A szünet után még mindig a hazai gárda irányított. Bravúros mezőnyjátékkal valamint Papp Dóri és Chován Ági határozott ütéseivel tovább növelte előnyét (16:12). A folytatás sem volt izgalmaktól mentes. Chován Ági pimasz ejtésével és Keppel Barbi megrendítő ütését követően még mindig a hazaiak vezettek (20:17), de a borsodiak sem hagyták magukat és Szajkó Tímea eredményes blokkjaival valamint Szabó Barbara támadásaival egyenlíteni tudtak (20:20). A végjátékban a Miskolc hajrázott jobban és a fej-fej melletti kiegyenlített játszmát követően (23:23) Kovács Edina ütésével és Szajkó Tímea blokkjával nyerte az első etapot (23:25).

A második játékrészben Keppel Barbi nyitásaival négy pontos előnyhöz jutott a Palota (6:2), amit az első kötelező szünetig hamar ledolgoztak a miskolci vasutasok (8:7). Soós Ivett hosszú ütésével egyenlített a borsodi csapat és Szajkó Tímea blokkjaival két pontos előnyt szerzett (8:10). Nyári Sándor idő kérését követően Kovács Eszter támadott sikeresen, de a miskolciak tovább növelték előnyüket (9:12). A folytatásban Szabó Barbara nyitássorozatával szerzett négy további pontot a vasutasoknak (9:16). A második technikai után sem tudott felzárkózni a fővárosi együttes, mert támadásaikat rendre visszaverték a miskolciak (11:21). A végjátékban Csarkó Edina és Sitkey Mariann szerezi meg a szett győzelmet a borsodi együttes számára (15:25).

Keppel Barbi blokkjával, Kovács Eszter keresztlabdáival és Péter Kriszta ejtésével erősen kezdte a harmadik szettet a hazai csapat (6:1), melyre Szajkó Tímea és Kovács Edina válaszolt néhány jól elhelyezett ütéssel (7:4). Kovács Edina hosszú nyitására Keppel Barbi ásszal válaszolt (8:5). A szünet után a miskolciak lendületet vettek és két pontnyira megközelítették a fővárosi együttest (12:10). Nyári Sándor időt kért, ezzel megtörve a vendégek lendületét. Kovács Eszter hajszálpontos sarok labdáját Keppel Barbi védhetetlen ütése követte (14:10). Messze-magasan ez volt a legjobb, legszínvonalasabb és legizgalmasabb szett! Péter Krisztina briliáns ejtése is bejött és Valasik Marietta nyitásfogadásai is bravúrosak voltak. A második technikai szünetre már négy ponttal vezetett a Palota (16:12). A folytatásban újra Kovács Eszter üt utánozhatatlan hosszú sarkot és Sitkey Mariann ütése pedig nem érkezik át a palotai térfélre. Támadásba lendült a hazai csapat és öt pontos előnyhöz jutott (19:14). Toma Sándor idő kérését követően a vendégek hajrába kezdtek és kétpontnyira felzárkóztak a palotai gárdához (19:17). Újabb hazai időkérés következett. Péter Kriszta szemtelen ejtésére Szajkó Tímea válaszolt hatalmas bombával, majd Papp Dóra ütött hosszút és ezzel egyenlített a Miskolc (23:23). Ezután izgalmasan teltek a percek, a két csapat felváltva szerezte pontjai, mígnem egy palotai rossz érintés után Sitkey Mariann fejezte be a mérkőzést (26:28).

Palota RSC - Albrecht-MVSC MVSI 0:3 (-23, -15, -26)
Budapest, 200 néző. V.: Mezei, Szabó.

Palota: Chován Á., Szűcs A., Papp D., Keppel B., Kovács E., Soós I. Csere: Valasik M. (liberó), Péter K., Nyuka N., Oláh E., Ihász D..
Edző: Nyári Sándor

Albrecht-MVSC MISI: Kiss E., Kovács E., Sitkey M., Szabó B., Csarkó E., Szajkó T.. Csere: Nagy Zs. (liberó), Rédei L., Jobbágy V..
Edző: Toma Sándor

Nyári Sándor - Ebben az összeállításban pillanatnyilag ennyit tudtunk kihozni a mérkőzésből.

Toma Sándor - Nagyon nehéz meccsre számítottam, ami be is következett. De örülök, hogy a csapat a végjátékban mindig bizonyítani tudott.