Nyerhettünk volna Újpesten

2012. október 07. vasárnap

Akár győztesként is távozhatott volna a Palota a Megyeri úti csarnokból, ahol az NB I. női röplabda harmadik fordulóját játszotta az Újpesti TE csapatával. A 0:2-es hátrányából tudott fordítani és végül 3:2-re nyerni az újpestiek csapata.

Az első játékrészben jól kezdett és egy kicsit ellépett az UTE (5:2), de a Palota támadószekciója hamar működésbe lépett, és pontos játékkal az első technikai szünetre fordítani tudott (7:8). Az eddig kiharcolt előnyét szép mezőnyjátékkal és pontos támadásokkal a következő szünetig meg tudta őrizni (14:16). A palotai lányok újabb eredményes támadássorozatát a hazai edző időkérése szakította meg, ami szerencsére a lendületet nem törte meg, így Szűcs Anita feladásait Chován Ági és Kovács Eszter rendre pontra váltotta (17:22). Az újpestiek egy cserével próbáltak némi lendületet venni, azonban ez sem tudta megakadályozni a Palota szettgyőzelmét (20:25).

A második játszmát mindkét együttes nagy elszántsággal kezdte és felváltva szerezték a pontokat, de az első technikai szünetre ismét palotai előnnyel érkeztek a csapatok (7:8). A további küzdelemben egy négy pontos Palota rohamra került sor, amire gyors válaszként hárommal reagált az ellenfél (11:12). A Palota időt kért, de az újpesti támadásokat ezzel sem tudta megtörni, így a második technikai szünetre már az ellenfél előnyével (16:14) mehettek. Ezt követően a Palota újabb erőtartalékot húzott elő és Kovács Eszter eredményes támadásaival és kiváló mezőnymunkával fordítani tudott (18:20). Ezt a lendületet már a hazaiak időkérése sem tudta megtörni, egy jó ütéssorozattal és egy eredményes nyitással a Palota nyerte a szettet (21:25).

A harmadik játékrészben az UTE ragadta magához a kezdeményezést és pontos ütésekkel bombázták a palotai térfelet. Ezután a hazai együttes is lankadni látszott, de az első technikai szünetre mégis ők érkeztek három pontos előnnyel (8:5). A hullámvölgy még ezt követően sem ért véget a Palota számára, mert az ellenfél sorra, pontra váltotta támadásait. A második technikaira némileg fel tudott zárkózni a Palota (16:13), de megfordítani nem sikerült az állást. A szünet után a hazai együttes került egy kis hullámvölgybe, így a Palota jutott előnyhöz és meccslabdához (23:24), de ezt az UTE kivédekezte és két támadásból szerzett ponttal megnyerte a szettet (26:24).

A negyedik játszma elejét is a hazai csapat uralta az előző játékrészből megmaradt lendülettel, ami egészen az első technikai szünetig kitartott (8:4). Itt kifulladni látszott az újpesti együttes, amit a Palota kihasználva gyorsan felzárkózott és a második technikait már Keppel Barbi hatalmast ütésével szerzett előnyével kezdhette (15:16). A szünetet követően a játék új fordulatot vett. Mindkét csapat a sorozatos hibáival növelte az ellenfél pontjait. Csak a szerencsén múlt, hogy melyik együttes szerez újabb szettgyőzelmet. Végül az újpesti lányoknak oldalára fordult a szerencse és megnyerték a negyedik etapot (25:23), ami az egyenlítő pontot jelentette számukra (2:2).

Az ötödik döntő etap onnan folytatódott, ahol az előző véget ért. Felváltva szerezték a csapatok egymásnak a pontokat, rossz nyitásokkal és elnézett, becsorgó labdákkal. Egy jó védekezést követően azonban Keppel Barbi jól elhelyezett ütése adott újabb reményt, mert két ponttal meglép a Palota a hazai gárda elől. Mátrai Veronika időkérését követően a Palota lendülete újra megtörni látszik, mert az újpestiek egyenlíteni tudnak (5:5) és az első technikaira már a át is veszik a vezetést (8:5). A szerencse a szünetet követően sem áll a Palota mellé. Hosszú labdamenetek következtek, melyekből felváltva születtek a pontok. A hazai támadásokat sorra kivédekezték a Palotaiak, ám 13:9-nél Szűcs Anita egy ütés védés közben elcsúszott a nedves parketten és ezzel az Újpest meccslabdához jut, amit azonnal pontra is váltott (15:9). Ezzel 3:2-re az Újpest nyerte a hosszúra sikeredett, izzadtságos mérkőzést.

UTE - Palota RSC 3:2 (-20, -21, 24, 23, 9)

A következő mérkőzésünket hazai pályán vívjuk az Albrecht MVSC MISI ellen 12-én pénteken 18:00-kor!
Várunk minden szurkolót és szimpatizánst.