Küzdelmes játékban maradtunk alul Békéscsabán

2012. október 05. péntek

Küzdelmes játékban maradt alul a Palota a pénteken lezajlotta női röplabda NB I. alapszakasz második mérkőzésén a Békéscsaba együttesével szemben (3:0). A felkészítő mérkőzésről hiányzó Pallag Ágnessel és Molcsányi Ritával kiegészült viharsarki együttes játékát is meg tudták nehezíteni lányaink.

Az első játékrészt a hazai pályán játszó Békéscsaba lendületesen kezdte, amit rövid ideig tartani tudott a fővárosi együttes (3:3). Ez követően a Palota hullámvölgyének köszönhetően a viharsarkiak jelentős pontelőnyt harcoltak ki, amit a szett végéig sikerült megtartaniuk (25:16).

A második játszmában új erőre kapott a Palota és a kiválló mezőny és támadójátékuk eredményeként komoly előnyre tettek szert (4:10). Egy időben végrehajtott csere után azonban a csabai együttes egyenlíteni tudott (11:11). Ezzel együtt sem tudták megtörni a palotai lendületet, mert újból átvették az irányítást és összeszedet játékkal egészen 15:18-ig tartani tudták. Az izgalmas végjátékban még egyenlíteni tudott a Palota (22:22), a szettet azonban a hazai gárda nyerte (25:23).

A harmadik felvonásban szinte az előző játékrész ismétlődött, a Palot végig magabiztosan vezetett és jócskán megnehezítette a Békéscsabaiak dolgát (16:18). A végjátékban fordítani tudott a hazai együttes és nem engedte ki kezéből a győzelmet (25:23).

A Palota ugyan elvesztette a mérkőzést, de játékuk mindenképp bizalomra adhat okot a jövőt illetően.

Budapest Bank-Békéscsabai RSE - Palota RSC 3:0 (16, 23, 23)
Békéscsaba, 300 néző. Játékvezetők: Szél Márta, Vígh Andrea
Békéscsaba: Pallag(19), Leidgeb (11), Jenei, Szombathelyi Sz. (14), Horváth V. (7), Czina (3). Csere: Molcsányi R. (liberó), Gerendeli (4), Soós N. (3),
Edző: Kormos Mihály

Palota: Chován Á. (6), Szűcs A. (2), Papp D. (11), Szikszai V. (5), Keppel B. (8), Kovács E. (4). Csere: Soós I. (liberó), Péter K., Nyuka N., Oláh E..
Edző: Nyári Sándor

Kormos Mihály - 20:9-ig jól alakultak a dolgok, majd elaludtunk. Második fontos hazai győzelmünket szereztük meg. Meglátjuk, hogy mit tudunk a felsőházi csapatok ellen.

Nyári Sándor - Azt sajnálom, hogy későn estünk be a mérkőzésre, de ez a mi hibánk. A Palota most ennyit tud. A Békéscsaba fiatal, nagy reményű csapat, megérdemelten győzött. Akár szetteket is nyerhettünk volna, ez a lányokat dicséri.