Győzelemmel indított a palota!

2012. szeptember 29. szombat

Izgalmas összecsapást láthatott az, aki szombaton kora délután kilátogatott a városmajori Budapest SE csarnokába. A női NB I. alapszakasz első mérkőzésén a Palota RSC 0:3-as meglepetésszerű győzelmet aratott a hazai együttessel szemben.

Az első játszmában két gyors Palotai pontszerzést követően, a házigazda BSE együttese ragadta magához a kezdeményezést. Pontos nyitásaikkal és eredményes sáncmunkájukkal kissé megugrottak és így az első technikainál már 8:2 volt az állás. Ezt követően a Palota rendezett mezőnyjátékának és Papp Dóri, valamit Kovács Eszter kitünő támadójátékának köszönhetően, egyenlíteni tudtunk (16:16). A végjátékot újra Papp Dóri és Kovács Eszter tette izgalmassá. Pontos és jó helyre irányított ütéseikkel fordítani tudtunk és nyertük az első szettet (23:25).

A második játszma elején is a házigazda játszotta a főszerepet, mely elsősorban Kriegel Orsolya és Rácz Márta támadójátékának volt köszönhető (8:5). A folytatás sem hozott számunkra átütő sikert, bár mezőnyjátékunk és sáncmunkák is eredményesebb volt (16:13). A végjátékban újra a Palota irányított. Szűcs Anita és Keppel Barbi összehangolt játéka újra egy szettgyőzelemhez segítette a csapatot (23:25).

A harmadik szettet ismét a hazaiak kezdték jobban, nyitásaikkal és támadójátékukkal némi zavart keltve a palotai oldalon (8:6). A pontatlan ütések és rosz nyitásfogadások mégnagyobb hátrányba sodorták a Palota csapatát (16:10). A második technikait követően már szinte menetrendszerűen új erőre kaptak lányaink. Parádés mezőnymunkával, valamint Chován Ági kiválló támadójátékával újabb győzelmet zsebelhetett be a Palota (19:25). Így három ponttal iratkozhatunk fel a tabellára.

Budapest SE-FKF Zrt. - Palota RSC 0:3 (-23, -23, -19)
Városmajor, 100 néző. Játékvezetők: Szél, Csikós
BSE: Bleicher R., Rácz, Kiss V., Mester, Kriegel O., Nagy B.
Edző: Ratimorszky Károly

Palota: Chován Á., Szűcs A., Papp D., Szikszai V., Keppel B., Kovács E. Csere: Soós I. (liberó), Péter K., Karácsonyi J., Nyuka N., Oláh E..
Edző: Nyári Sándor


Bővebben