Reményekkel a bajnokság előtt

2012. szeptember 26. szerda

Csapatunk szerda este hazai pályán felkészülési mérkőzést játszott a Vasas Óbuda csapatával. Az előző szezonban bajnok és Magyar Kupa győztes csapat először játszott a Palota otthonában. Az összeállításában azóta megváltozott vendég együttes kemény ellenállásba ütközött, de végül 3:2-re győzött a nyáron megerősödött Palota ellen.

A tavalyi szereplésünk az élvonalból való kiesésünket eredményezte, ám a Szolnok megszünése miatt mégis megőrizhettük első osztályú tagságunkat. A rutinos röplabdázóink mellett a TF-től átigazolt Szűcs Anita, a megszünt Szolnoki Főiskola csapatából Szikszai Viktória és a Vasi Sport Akadémia soraiból Kovács Eszter, valamint a junior csapatunk két reménysége Nyuka Noémi és Oláh Evelyn összeállítású, Nyári Sándor edzette együttes az első pillanattól kezdve egyenrangú ellenfele volt a vendég Vasas csapatának. A mérkőzés során többször is az ellenfélnek kellett hátrányból visszakapaszkodnia. Az utolsó szettet pedig Keppel Barbi és Kovács Eszter tette izgalmassá eredményes támadójátékával és beállítva a 2:3-as végeredményt.

Az előző két tornán nyújtott eredményes szereplésünk, valamint a Békéscsabával és a Vasassal játszott felkészítő mérkőzések is azt igazolják, hogy a Palota RSC csapata képes volt megújulni és fejlődni az előző szezonhoz képest. Képes volt a hibáiból tanulni, a sorozatos kudarcokon túllépni és megújult erővel az elkövetkező bajnokság elé nézni.

Lányaink az első bajnoki mérkőzésüket szombaton azaz szeptember 29-én vívják a városmajori csarnokban a tavalyi bronzérmes BSE csapatával.

Palota RSC - Vasas Óbuda 2:3 (-19, -22, 23, -22, 12)

Palota: Papp D. 14, Chován Á. 9, Szűcs A. 1, Kovács E. 16, Szikszai V. 9, Keppel B. 10. Csere: Soós I. (liberó) 2, Péter K. 4, Karácsonyi J. 1, Nyuka N., Oláh E.
Edző: Nyári Sándor

Vasas Óbuda: Miklai Zs. 24, Vacsi E. 7, Tálas Zs. 3, Stefanik O. 14, Gubicza L. 9, Szabó A. 12. Csere: Lévai V., Tóth A. (liberók), Cicic, Fábián F.
Edző: Jókay Zoltán