Vendégünk volt a Békéscsaba

2012. szeptember 15. szombat

Hazai pályán került sor a Békéscsabai RSE-vel játszott felkészítő mérkőzésre szombaton délután. A csabaiak két alap embere Pallag és Molcsányi a bolgár válogatott ellen lépett pályára ezen a napon, így őket nélkülözve kellett megküzdeni a remek formában játszó Palota ellen.

Az első két szettet a viharsarkiak nyerték szoros játékban, ahol a térdműtét után még lábadozó Soós is játéklehetőséget kapott. Mindkét játékban sok nyitás és fogadási hibát vétettek a békés megyeiek, és ezzel nagyon megnehezítették saját dolgukat, de a végjátékban koncentráltabbak voltak és nyerni tudtak. A folytatásban a csabaiak edzője folyamatosan forgatta a játékosokat, igyekezett mindenkinek játéklehetőséget biztosítani.

A harmadik és negyedik szettre egyre jobban feljavult a Palota és egyenlíteni tudtunk. A döntő szettbe fej-fej mellett haladtak a gárdák 14:13-nál a Palotának volt mérkőzéslabdája, melyet kivédekezték a békéscsabaiak. Ezt követően pontról-pontra haladva kiegyenlített játékkal folytatódott mérkőzés, majd 17:18-nál a vendégek jutottak mérkőzéslabdához, amit értékesíteni tudtak és ezzel megnyerték a szoros összecsapást.

Palota RSC - Békéscsabai RSE 2:3 (-23, -23, 23, -22, 12)

Palota: Papp, Chován, Szűcs, Kovács, Karácsonyi, Keppel. Csere: Soós I. (liberó) 2, Péter, Nyuka, Oláh.
Edző: Nyári Sándor

Békéscsabai RSE: Gerendeli, Soós, Czina, Horváth, Szombathelyi, Leidgeb. Csere: Szpin (libero), Jenei, Kerepeczki, Pap, Kanizsai.
Edző: Kormos Mihály