Méltó emlékezés a kitűnő Bozsóra

2012. szeptember 01. szombat

A Palota RSC az elmúlt hétvégén rendezte meg a XV. kerületi önkormányzat támogatásával az első Szalayné Sebők Éva-emléktornát. A tavaly elhunyt egykori kitűnő röplabdázója, Rákospalota röplabdasportjának megteremtőjére emlékezett a három vendégcsapat is, amely azonnal elfogadta a meghívást.

Mint utóbb kiderült, a torna rendezésében és szervezésében is méltó volt a XX. század legjobb magyar női röplabdázójának emlékéhez. Bitvai Nándor, a kerület alpolgármestere megnyitójában méltatta a kiváló edzőt, aki nem mellesleg még életében a kerület díszpolgára lett. Maradandó alkotása a került röplabdasportjának fellendítése, valamint a szándék, hogy az NB I-ben induló klub továbbra is élvezi a került támogatását.

A nyitómérkőzésen az alaposan átformált, megerősödött hazaiak minden játékosukat szerepeltetve könnyedén nyertek a derekasan küzdő, de csak tisztes helyállásra képes Agria RC-Eger ellen.

Palota RSE - Agria RC-Eger 3:0 (6, 13, 6)
Jók: Papp D., Kovács E., Péter K., Chován, illetve Juhászné, Répászki

A második találkozó már lényegesen színvonalasabbra sikeredett, a Budai XI SE és a Veszprém is nélkülözte egy-két alapemberét, de a két NB I-es csapat így is hatalmasat küzdött egymással. Végül is az Oláh János vezette fővárosiak húzták be a mérkőzést.

Budai XI SE - Veszprémi Egyetemi SC 3:2 (17, -22, 19, -6, 11)
Jók: Jáka, dr. Balczó, Szabó D., illetve Jezerniczki, Májusi, Dordzsceren

Délután a harmadik helyért lejátszott találkozón az Eger megvillantotta oroszlánkörmeit, de ez csak egy szoros szettet eredményezett a minden tekintetben jobb VESC ellen.

Veszprémi Egyetemi SC - Agria RC-Eger 3:0 (10, 23, 16)
Jók: Májusi, Jezerniczki, illetve Nemes, Kovács A.

A döntő mérkőzésre megjelentek a röplabdára éhes szakemberek, játékosok, de megtisztelte a találkozót dr. Kotsis Attiláné, minden idők legelismertebb női szaktekintélye, aki a Sebők Éva nevével fémjelzett, világviszonylatban is kiemelkedő magyar válogatott sikerkovácsa volt.

A meccset lendületesen kezdte a házigazdák csapata. Nyári Sándor ígéretéhez híven új csapatot épít, amelynek pozitív jelei itt-ott már mutatkoznak. A Budai XI továbbra is nélkülözte néhány kezdőemberét, de így is becsületesen küzdött, ám ezen a napon a lényegesen stabilabb Palota megérdemelten nyert. Ezzel egy évig őrzi a volt kitűnő edzőjére emlékeztető vándorserleget.

Palota RSC - Budai XI SE 3:0 (16, 17, 14)
Jók: Szűcs A., Karácsonyi, Papp D., Szikszai, illetve dr. Balczó, Kohut

A tornát a kerület alpolgármestere zárta be, méltatva a rendezés színvonalát, és megköszönve a résztvevők produkcióját. Ahogy zárszavában mondta: "jövőre önökkel újra itt szeretnék emlékezni".

A torna befejezésével az önkormányzat baráti vacsorára invitálta a résztvevő csapatokat, vezetőket, és a meghívott vendégeket.

Kocsis Lajos, a Palota RSC elnöke: - Ezúton is megköszönjük a XV. kerületi önkormányzat finanszírozását, amely lehetővé tette egykori kitűnő edzőnk emléktornájának megrendezését, és munkájának méltó elismerését.

Oláh János, a Budai XI SE edzője: - Sportágunk jelenlegi nehéz helyzetében üde színfoltot jelentett ez a kitűnően szervezett torna, amely a szakmaiság mellett emberileg is figyelemre méltó volt. Őszintén köszönjük a meghívást.

Katona Péter, a Veszprém edzője: - Néhány játékosunk családi problémák miatt távol maradt, de így is nagyon elégedett vagyok csapatommal. Örülök, hogy részt vehettünk az emléktornán, amely nagyon jól szolgálta a felkészülést.

Gáspárdy György, az Agria RC-Eger elnöke: - A felkészülési időszak elején járunk, még ismerkednek egymással a játékosok. Nem vagyunk csalódottak, örülünk, hogy részt vehettünk a tornán, jól szolgálta a csapat bajnoki felkészülését.

Nyári Sándor, a Palota RSC edzője: - Úgy érzem, jól sikerült a rendezvény, amely méltó emléket állított a kitűnő Sebők Éva munkásságának. Csapatom az elvártak szerint fegyelmezetten játszott, a látottakkal elégedett vagyok.

Dr. Kotsisné Attiláné: - Megható volt, hogy meghívást kaptam a rendezvényre. Nagyon sokat voltunk együtt Évával, értékeit nem csak a játéktudása, hanem mindenkori emberi nagysága is kifejezte. Gratulálok a rendezőknek, emberségből és rendezésből jelesből vizsgáztak.

Forrás: www.hunvolley.blog.hu