Nagy csatában győztek Juniorjaink

2012. november 25. vasárnap

A Palota RSC Junior csapata vasárnap hazai pályán, az UTE Junior csapatával játszotta az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának 13. fordulóját. A mérkőzést 3:0 arányban a lelkesedésben mindig élenjáró palotai lányok nyerték. A szoros küzdelemben a felnőtt csapatban is játszó Nyuka Noémi és Oláh Evelyn hatékony támadójátéka nagyban hozzájárult a csapat sikeréhez. Dicséret illeti a lányok mezőnyjátékát is amivel szorossá és izgalmassá tudták tenni a mérkőzést.

Az első játékrészben mindkét csapat erősen kezdett és a szett első harmadáig felváltva szerezték pontjaikat (8:8). Az újpestiek időkérését követően azonban nagyobb fordulatszámra kapcsolt a hazai együttes és hatékony támadásokkal, pontos nyitásokkal, valamint kiváló mezőnymunkával állva hagyta ellenfelét (17:8). Ezután új lendületet vettek a vendégek és megkezdték a felzárkózást. Hatékonyan támadásokkal és szép visszajátszásokkal lefaragtak óriási hátrányukból, két pontra megközelítve a hazaiakat (21:19). A végjátékban viszont a Palota nyújtott jobb teljesítményt, így megnyerték a szettet (25:20).

A második szettet az újpestiek kezdték jobban, pontos nyitásokkal megzavarva a hazai védekezést (0:5). Valasik Marietta időkérését követően összerázódott újra a Palota és az előző szettben is hatékonynak bizonyult támadójátékkal utolérte ellenfelét (9:9). Mindkét csapat igyekezett kihozni magából a maximumot, így kiélezett küzdelem vette kezdetét. A fej-fej melletti csatában hol az egyik, hol a másik csapat járt elől, egy pontnál nagyobb különbséget egyik sem tudott kiharcolni (22:22). Ezt követően az újpestiek blokkmunkája hozott két pontos előnyt és már zsebükben érezhették a szettet, amikor Nyuka Noémi visszatámadását nem tudták kivédekezni és nyitásfogadást is rontottak (24:24). Végül a hazaiak egy jó helyre irányított ásznyitással és egy szép blokkal megnyerték az szettet (26:24).

A harmadik etap újra kiélezett küzdelemmel kezdődött, de a hazaiak diktálták az iramot és egy-két ponttal mindig az újpestiek előtt jártak (14:11). Majd újra a vendégek kezdtek dinamikus játékba és ezzel előbb egyenlítettek, majd átvették a vezetést a Palotától (14:16). Ez azonban fordulópontot jelentett a hazaiak számára, mert rendkívüli energiát mozgósítva, lendületes támadójátékba kezdtek és gyorsan ledolgozva hátrányukat újra állva hagyták ellenfelüket (20:16). A végjátékban is a hazaiak diadalmaskodtak, így játszmaveszteség nélkül nyerték a mérkőzést (25:23).

Palota RSC - UTE 3:0 (20, 24, 23)