Megérdemelt szettgyőzelem a BSE ellen

2012. november 18. vasárnap

A Palota RSC Junior csapata vasárnap, az Budapest SE Junior együttesével mérkőzött meg az NB I. női röplabda bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában. A mérkőzést 1:3 arányban a BSE nyerte ugyan, de a palotai lányok hatékony támadásokkal és helyenként remek mezőnymunkával okoztak nem várt pillanatokat a vendég csapat számára.

Az első játékrészt erősen kezdte a vendég csapat és a szett feléig ők irányították a játékot. Ekkor azonban a palotai lányok is felpörögtek és nagyon szép összehangolt mezőnyjátékkal, valamint pontos támadásokkal ledolgozták hátrányukat (15:15). A palota oroszlánként küzdött a nála jóval magasabb városmajori lányokkal és a fej-fej mettetti küzdelem hajrájában átvéve az irányítást, megérdemelt szettgyőzelmet aratott (25:21).

A második játékrészben mindkét csapat erősen kezdett és a szett első harmadáig felváltva szerezték pontjaikat (8:8). A folytatásban azonban kiengedtek a házigazdák, amit a vendégek azonnal kihasználva öt ponttal megléptek ellenfelüktől (13:18). Ezt követően a Palota már nem tudta tertani az iramot a budai csapattal, így szettet a BSE nyerte (18:25).

A harmadik szettben már az elején szétesett a hazai csapat játéka. A rossz nyitások és a pontatlan támadások a városmajoriak előnyét növelte (5:8). Nagy ellenállást nem mutattak a reményvesztett hazaiak (5:12, 5:16), becsületpontokkal ugyan kissé felzárkóztak (12:18), ám a vendégek már nem adtak esélyt ellenfelüknek (13:24).

A negyedik szettet is a BSE kezdte erőteljesebben, nem adva esélyt a hazaiak felzárkózásának (9:18). A palotai lányokat dícséri, hogy a reményt még ekkor sem adták fel és a fokozatosan javuló mezőnyjátékukkal közelebb araszoltak a budaiakhoz (15:22). A végjátékban még szép támadásokkal lepte meg ellenfelét a hazai együttes, de BSE magabiztos játékkal nyerte az utolsó etepot (19:25).

Palota RSC - Budapest SE 1:3 (21, -18, -13, -19)

A következő mérkőzést, a Békéscsabai RSE csapata ellen játsza Junior együttesünk.