A felnőttek után a Juniorok is küzdöttek

2012. október 12. péntek

A Palota RSC Junior együttese, 12-én pénteken, a miskolci Albrecht-MVSC MISI Junior csapatával mérték össze erejüket.

Az első játékrészt mindkét oldalról a nyitásrontások jellemezték, így a legtöbb pontot ezekből a hibákból gyűjtötték egymásnak a csapatok. A dicséret mégis a palotai lányokat illeti, mert mezőnymunkájuk hatékonyabb volt ellenfelükénél, mely szett győzelmüket eredményezte (25:23).

A következő etapban a hazai lányok játéka teljesen leállt, és ami hibát el lehet követni a pályán, abból mindenből láthatott a közönség némi ízelítőt. A miskolciak kihasználva a palotai oldalon lévő zűrzavart, támadásba lendültek és óriási pontkülönbséggel meg is nyerték a szettet. (8:25).

A harmadik szettnek már nagy lelkesedéssel vágtak neki a hazai lányok, ezzel sokkal szorosabbá téve a játszmát. Pontos nyitásokkal és Trásy Zsuzsi szép ütéseivel megszorongatták az ellenfelet (22:25).

A negyedik játékrészben mindvégig a hazai csapat diktálta az iramot, így a miskolciaknak kapaszkodniuk kellett, hogy ne maradjanak le a házigazdáktól. A Palota magabiztos játéka végül meghozta a szett győzelmet (25:18) és ezzel döntetlenné téve a mérkőzést (2:2).

Az utolsó szettet a hazai csapat kezdte jobban, de felpörgött miskolci gárda is és előbb egyenlítettek, majd átvéve az irányítást 4:8-nál került sor a térfélcserére. Előnyüket a folytatásban is meg tudták őrizni, így a mérkőzést eldöntő pontokat a vasutasok zsebelték be (10:15).

Palota RSC - Albrecht-MVSC MISI 2:3 (23, -8, -22, 18, -10)

Valasik Marietta - A mérkőzést ugyan 2:3-as verességgel zártuk, de a lányok ennek ellenére ügyesek voltak és lelkesedésük mindvégig megvolt. Ez egy frissen összeválogatott csapat és még össze kell szokniuk, ami több időt vesz igénybe. Játékukban látszik a fejlődés és látszik, hogy mindent megtesznek azért, hogy minél hamarabb sikeres csapattá váljanak.